JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סמוטריץ׳: הפכנו כל אבן, כולנו רצינו להתפשר, הבעיה שהאופוזיציה הביאה תנאי סף | זמן ישראל

סמוטריץ׳: הפכנו כל אבן, כולנו רצינו להתפשר, הבעיה שהאופוזיציה הביאה תנאי סף

הבוקר שאחרי. ח"כ זאב אלקין אמר ל-ynet כי "גלנט שאל במהלך ההצבעות אם נהיה מוכנים לא לעשות פיליבסטר שוב, אם הוא יצליח לשכנע להוריד את החוק חזרה לוועדה. אבל זה לא עזר כי יריב לוין סירב לזה". על ניסיונות הפשרה לפני ההצבעות: "לא החזרנו תשובה להסתדרות או לנשיא. אמרנו שנשקול את ההצעה כשנשמע את תשובת הליכוד – והליכוד אמר לא".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' טוען: "הפכנו כל אבן, כולנו רצינו להתפשר, הבעיה שהאופוזיציה הביאה תנאי סף – אתם רוצים שניכנס לדבר? אז תתחייבו שאתם מקפיאים לשנה וחצי. להבדיל אפילו הפלסטינים לא הציבו לנו תנאי סף כאלה.

https://twitter.com/ReshetBet/status/1683719664696696833

עוד אמר השר: "יותר מאשר שהצבענו אתמול בעד צמצום עילת הסבירות – הצבענו נגד סרבנות. אבוי אם היינו מנרמלים את היכולת של קבוצת כוח להשתמש בצבא כדי לנהל את הממשלה – הצלנו אתמול את צה"ל"

בראיון אמר סמוטריץ' כי "שר הביטחון אמר בצורה חד משמעית – אסור לעצור את החקיקה ולהיכנע כי זה מה שיפרק את צה"ל. הוא לא ניסה לעצור את החקיקה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.