מעצרם של שני החשודים במעורבות ברצח הצעיר הפלסטיני קוסאי מעטאן הוארך עד יום רביעי על ידי בית המשפט השלום בירושלים.
החשודים הם אלישע ירד, לשעבר הדובר של ח"כ לימור סון הר מלך ויחיאל אינדור, תושב יהודה ושומרון, שמאושפז במצב קשה עם פגיעת ראש וטרם נחקר – הוא על פי החשד זה שביצע הירי.
על פי החשד, ירד לקח לביתו את האקדח של חברו, וחשוד גם בשיבוש חקירה.
המתנחלים טענו כי הירי בפלסטיני נועד להגנה עצמית, וכי עשרות הפלסטינים שהתעמתו עם קבוצת המתנחלים ניסו לבצע בהם לינץ'. לטענתם הם קראו לכוחות צה"ל שהתמהמהו.
מדובר צה"ל נמסר:
הטענות כי צה"ל וכוחות הביטחון התמהמהו בהגעתם לאירוע סמוך לכפר בורקה, אינן נכונות ומציגות מצג שקרי.
מהתחקיר עולה כי ההתקהלות במרחב החלה בערב שישי באזור השעה 19:00.
באזור השעה 20:07 התקבל דיווח פלסטיני ראשוני על חיכוך במרחב. כוחות צה"ל סרקו במרחב שהתקבל, ולא איתרו את החיכוך מאחר והמיקום שהתקבל היה שגוי.
בשעה 20:52 התקבל לראשונה דיווח מאיש ביטחון אזרחי אודות חיכוך בין מספר פלסטינים לתושבי מאחז 'עוז ציון'.
בשעה 21:09 לערך התקבל מיקום מדויק של העימות, וכוח צה"ל הגיע בשעה 21:20 למיקום האירוע, לאחר שבוצע ירי.
מחלקת המדינה של ארה"ב פרסמה הצהרה ולשונה "אנחנו מגנים בתקיפות את מתקפת הטרור שבוצעה על ידי מתנחלים קיצונים, שהרגו פלסטיני בן 19. אנחנו דורשים אחריות מלאה וצדק" – בהודעה גם גינוי לפיגוע בת"א – "אנחנו מביעים תנחומים עמוקים למשפחות הקורבנות וקוראים לסיים אירועים אלימים אלו, ואת ההסתה לאלימות".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו