JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד אומר שיתנגד להסכם שיתיר לסעודיה להעשיר אורניום בשטחה | זמן ישראל

לפיד אומר שיתנגד להסכם שיתיר לסעודיה להעשיר אורניום בשטחה

ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר היום (חמישי) שיתנגד לכל הסכם, שיאפשר לסעודיה להעשיר אורניום בשטחה – כך דיווחה הערב מוריה אסרף וולברג בחדשות 13.

בפגישה, שקיים היום עם חברי קונגרס דמוקרטיים המבקרים בארץ, אמר ראש הממשלה לשעבר שההסכם, כפי שהוא כרגע, מסכן את ביטחון ישראל והאזור. לפיד אמר את הדברים לאחר ששוחח לאחרונה עם גורמי ביטחון, שסיימו לא מכבר את תפקידם.

ישראל מצידה שומרת על עמימות לגבי עמדתה בעניין תוכנית הגרעין הסעודית. עוד דווח שישנם גורמי ביטחון המחזיקים בעמדה הקרובה לזו שהביע לפיד.

אם יושג הסכם בין ארצות הברית וסעודיה, כדי לאשרו בקונגרס יצטרכו לתמוך בו הן מחוקקים דמוקרטיים והן מחוקקים רפובליקאיים. אם לפיד יתמיד בהתנגדותו, הדבר יקשה על הנשיא ג'ו ביידן להצליח לגייס די תומכים לאישור ההסכם.

בתגובה מסר לפיד שהוא יתמוך בכל הסכם שלא יכלול העשרת אורניות על אדמת סעודיה. "יש דרכים אחרות ובטוחות בהרבה להקים תוכנית גרעין אזרחי, וישראל לא צריכה להסכים לשינוי שיסכן את ביטחונה. זו הייתה תמיד האסטרטגיה הגרעינית של כל ממשלות ישראל ועלינו לדבוק בה", הוסיף.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.