ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הודעה לעיתונות באנגלית בנוגע למדיניות בנוגע לחופש התנועה של הפלסטינים ביהודה ושומרון. זאת, בצל התבטאותו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אודות "חופש התנועה" בשטחים, והתגובות החריפות נגדה ברחבי העולם.
בהודעת רה"מ נכתב, באנגלית: "ישראל מאפשרת חופש תנועה מירבי ("Maximum freedom of movement") ביהודה ושומרון לישראלים ולפלסטינים כאחד.
"למרבה הצער ("Unfortunately"), טרוריסטים פלסטיניים מנצלים את חופש התנועה הזה כדי לרצוח נשים, ילדים ומשפחות של ישראלים, כשהם אורבים להם בנקודות שונות בדרכים. 34 אזרחים נרצחו בידי טרוריסטים פלסטיניים נרצחו ב-2023, רבים מהם בדרכם לבתיהם"
"התקרית האחרונה אירעה כאשר בת שבע נגרי נרצחה בכביש 60 באזור יהודה לעיני בתה בת השש. במטרה למנוע את הרציחות המרושעות הללו, כוחות הביטחון של ישראל הנהיגו מהלכים ביטחוניים מיוחדים ("special security measures") באותם אזורים.
"לכך התכוון השר בן גביר כשאמר "הזכות לחיים קודמת לזכות התנועה". ישראל תמשיך במדיניותה: שמירה על הביטחון, ובה-בעת, הענקת חןפש תנועה לישראלים ולפסטינים כאחד".
נתניהו התעלם בהודעתו למשפט בדבריו של בן גביר שעורר את התגובות החריפות: "הזכות שלנו להסתובב ביהודה ושומרון קודמת לזכויות התנועה של "הערבים", כלומר, חופש התנועה של הישראלים, לפי בן גביר, ולא רק הזכות לחיים, גוברים על חופש התנועה של הפלסטינים.
נתניהו התעלם גם מהעובדה שבן גביר יצא בדבריו נגד מדיניות הממשלה הנוכחית, וקרא לשנותה ולהגביל עוד יותר את חופש התנועה של הפלסטינים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו