JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אלרון למקורביו: ההודעה לא תואמה עם לוין | זמן ישראל

אלרון למקורביו: ההודעה לא תואמה עם לוין

ב-N12 מביאים דברי מקורבים לאלרון שטוען שהודעתו הערב לא תואמה עם שר המשפטים, ואם לא היה מדובר ביצחק עמית, לא היה מודיע אותה כלל. עוד נמסר ממקורביו כי אלרון מתנגד למהפכה המשפטית של לוין.

מקור בכיר במערכת המשפט אמר ל-ynet בעקבות המהלך הדרמטי: "בעיצומה של מערכה על עצמאות מערכת המשפט, מערכה שכל כולה פוליטי, הפנה אלרון עורף לחבריו והכניס עצמו כסוס טרויאני לתוך בית המשפט העליון. זה כמו ירי בתוך הנגמ"ש ופגיעה מהותית בעליון".

בכירים אמרו לערוץ 13 כי לא מדובר בהפתעה, והשופטים והנשיאה חיות לא הופתעו מהודעת אלרון. לדבריהם, אלרון כנראה מנהל מסע נקמה נגד המערכת על כך שהיו שמועות שלא רצו אותו בעליון. לדבריהם, יש חשיבות אדירה לנוהל הסניוריטי לגבי עצמאות בית המשפט.

בכאן דיווחו כי השופט יוסף אלרון, הציע לעמיתו, השופט נעם סולברג, להכריז על מועמדות כנשיא בית המשפט העליון, כדי שהשופט יצחק עמית לא ימונה לתפקיד, משום שלטענתו הוא לא ראוי לתפקיד. סולברג החליט שלא לעקוף את עמית, ולשבור את עיקרון הסניוריטי.

בעקבות כך, החליט השופט אלרון להכריז בעצמו על מועמדותו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.