JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו בקפריסין: "אנו משוחחים על מספר אופציות לשיתוף פעולה בתחום הגז הטבעי" | זמן ישראל

נתניהו בקפריסין: "אנו משוחחים על מספר אופציות לשיתוף פעולה בתחום הגז הטבעי"

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס, בהצהרה משותפת עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס, לשיתוף הפעולה בין שתי המדינות –

אפשר לראות את מספר התיירים הישראלים גדל באופן תדיר, ובמספרים גדולים. זה משהו שמייצר גם קשרים בין-אנושיים. רואים משקיעים ישראלים כאן, שמשקיעים בהייטק, שבאים ונהנים מהסביבה העסקית וגם מהאנשים המוכשרים בקפריסין. זה קורה כל הזמן.

רואים את שיתוף הפעולה שלנו בביטחון. אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת להודות לך, ניקוס, על העבודה הנפלאה של שירותי הביטחון של קפריסין לסכל ניסיון פיגוע נגד ישראלים באדמת קפריסין. אנחנו מעריכים את זה מאוד.

אנחנו רואים את שיתוף הפעולה בינינו גם במדעים, למשל. אנחנו קרובים לחתימת הסכם על שיתוף פעולה מדעי.

בתחום האנרגיה, אנחנו דנים כעת על שני דברים מרכזיים: הראשון הוא חיבור חשמלי שיחבר את קפריסין ליוון וליבשת אירופה, ומקפריסין לישראל, ואולי גם למדינות מזרחה. זה ייתן לנו את היכולת לא להיות, אם תסלחו לי, 'איים'. לא שאני חושב שרע להיות אי.

בישראל אנחנו לעיתים מייחלים להיות אי, אבל אנחנו בהחלט לא רוצים להיות אי של אנרגיה. עדיף להיות מחובר לעוד מקורות אנרגיה שיכולים לאפשר שימוש אופטימלי יותר של אנרגיה או שיספק לך אנרגיה אם יש כשל בארצך. זה משהו שבו אנחנו דנים ברצינות ומקווים להשיגו.

אנחנו גם משוחחים על מספר אופציות לשיתוף פעולה בתחום הגז הטבעי, היה לשתי המדינות שלנו מזל וגילינו מאגרי גז. אנחנו מדברים על דרכים לשתף פעולה בתחום הזה, זה משהו שעליו נמשיך לשוחח בחודשים הקרובים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס בארמון הנשיאות בניקוסיה, 3 בספטמבר 2023 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס בארמון הנשיאות בניקוסיה, 3 בספטמבר 2023 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)

משום שהזכרת כבאות, אני כן רוצה לומר שאנחנו תומכים בהחלטה האירופית לבנות מרכז כבאות אזורי למצבי חירום כאן בקפריסין. זה ישמש לא רק את קפריסין, אלא גם את ישראל, יוון ומדינות אחרות באזור. היינו רוצים להיות חלק מזה. ואנחנו בהחלט חושבים שנוכל לתרום רבות לכך.

הזכרתי קודם AI, משום שמערכי הכבאות שלנו משתמשים לא רק במטוסים, אלא במערכות AI יותר ויותר. זה מגדיל לאין שיעור את היכולות שלנו לכבות שריפות. האקלים לא הולך להתקרר – זה רק ילך ויתחמם. עם התחממות האזור שלנו ושל העולם כולו, כבאות הופכת לדבר חשוב ביותר. לדעתי אנחנו יכולים לעשות את זה בצורה טובה יותר ביחד.

דבר אחרון שארצה להזכיר, זה שיש לנו אפשרות להפוך את הרעיון של מסדרון אסיה-מזרח תיכון-אירופה לאמיתי, במיוחד בכל הקשור לתשתיות. זה יקרה כחלק מהרחבת הסכמי אברהם ושל נורמליזציה אפשרית עם מדינות אחרות באזור. אבל אני בטוח שיהיה לנו מסדרון שיעבור דרך ישראל מחצי האי ערב, ומאסיה עד לחצי האי ערב לישראל ולקפריסין – ומשם לאירופה. דוגמה שהיא הכי ברורה מאליה זה חיבור סיבים אופטיים. זו הדרך הקצרה ביותר, הבטוחה ביותר והחסכונית ביותר. זאת דוגמה אחת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.