ועדת הכלכלה של הכנסת דנה במשבר בענף ההייטק. יזם ההייטק גל סולומון הופיע בפני הוועדה וחשף נתונים על עומק המשבר בענף.
לדברי סולומון בדיון: "המספרים מעוררי חלחלה. מעל 70% ירידה בהשקעות. אנחנו מדברים על היקף נפילת ההשקעות מתחילת השנה, זה לא מ-2022. אנחנו ב-12 או 15 אלף מפוטרים מתחילת השנה – חברות קטנות, גדולות ובינוניות"
"אני קורא לקואליציה להתעשת. אנחנו לא נמצאים כרגע על סף התהום, אנחנו כבר במדרון. המשבר הגדול הוא לא עכשיו, אלא בעוד 3-4 שנים, כשחברות חדשות לא יקומו כאן אלא במקומות אחרים. אם נמשיך בחלק הזה, אנחנו נהיה עם אדמה חרוכה לגמרי, בלי שום תעשייה שהיא מנוע הצמיחה של מדינת ישראל, אין מנוע צמיחה אחר".
הקריאה של יזם ההייטק לקואליציה "להתעשת": "אנחנו לא נמצאים כרגע על סף התהום, אנחנו כבר במדרון".
האזהרה שלו: "בעוד 3-4 שנים, אם נמשיך בחלק הזה, אנחנו נהיה עם אדמה חרוכה לגמרי בלי שום תעשייה שהיא מנוע הצמיחה של מדינת ישראל, אין מנוע צמיחה אחר"@AvigdorLiberman @netanyahu pic.twitter.com/efKNpwZehW— ערוץ כנסת 99 (@KnessetT) September 7, 2023
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו