JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הפגנות הערב בת"א נתב"ג ורחבי הארץ | זמן ישראל

הפגנות הערב בת"א נתב"ג ורחבי הארץ

מפגינים מוחים בתל אביב נגד המהפכה המשפטית, 9 בספטמבר 2023 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90)
אבשלום ששוני/פלאש 90
מפגינים מוחים בתל אביב נגד המהפכה המשפטית, 9 בספטמבר 2023

הערב יתקיימו מספר הפגנות נגד המהפכה המשפטית במספר מוקדים ברחבי הארץ, זה השבוע ה-37 ברציפות.

במספר מוקדים בת"א, רמת גן וגבעתיים יתקיימו צעדות מחאה לרחוב קפלן, שם תתקיים הפגנה קצרה ללא נאומים. הצועדים מתכוונים לשאל עותקים ענקיים של מגילת העצמאות.

בשעה 20:45 ייצאו מקפלן הסעות לנתב"ג, שם תתקיים ב-21:30 הפגנה תחת הכותרת "נפרדים מהרודן" לקראת המראתו הערב של ראש הממשלה בנימין נתניהו לארצות הברית.

במקביל, יתקיימו הערב הפגנות ביישובים נוספים, חלקן במתכונת מצומצת מהרגיל בשל החג. בין היתר, יתקיימו הפגנות בכפר סבא, רעננה, כפר יונה, רחובות, אריאל, יוקנעם, כפר יונה, ירוחם, אילת וצמתי בת שלמה, גנות, תל יצחק, גשר יהוד, סילבר, הגומא, גולני, כוח, חמד ותל חי,

בתל אביב, ייחסמו לתנועה במהלך אחה"צ והערב חלקים מנתיבי איילון ומהרחובות רוטשילד, אלנבי, אבן גבירול, שאול המלך, לאונרדו דה וינצ'י, דובנוב, מנחם בגין, יגאל אלון, בן ציון קינג ג'ורג' ומלכי ישראל.

מ"כוח קפלן" (מטה המחאה) נמסר: "בדיון בבית המשפט בשבוע שעבר גילינו שממשלת ישראל מתנערת ממסמך היסוד של מדינת ישראל – מגילת העצמאות. לפני שנתניהו פוגש את המפגינים שמחכים לו גם בחוף המערבי וגם בחוף המזרחי, נגיע להיפרד ממנו גם בנתב"ג ולהזכיר לו שישראל לא תהיה דיקטטורה".

בימים האחרונים החלו פעילי מחאה מישראל לצאת לארה"ב לקראת הגעת ראש הממשלה נתניהו לעצרת האו"ם בניו יורק. הפעילים מתכוונים לחבור לקבוצות מחאה מקומיות של ישראלים ויהודים ולהפגין מול מטה האו"ם ומול המלון שבו ישהה נתניהו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.