JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו ינאם היום בעצרת האו"ם בניו יורק | זמן ישראל

נתניהו ינאם היום בעצרת האו"ם בניו יורק

בוקר טוב! ראש הממשלה בנימין נתניהו נמצא כעת בניו יורק בעצרת האומות המאוחדות והיום (ב-16:00 לפי שעון ישראל) ינאם מול עצרת האו"ם.

מפגינים ישראלים ויהודים נגד ממשלת ישראל והמהפכה המשפטית ממשיכים ללוות את ביקורו של נתניהו בארה"ב. אתמול לפנות ערב (הלילה, לפי שעון ישראל) התקיימה הפגנה של כמה מאות אנשים מול המלון שבו נתניהו שוהה. מולה התקיימה הפגנת נגד קטנה של תומכי נתניהו אך זו התפזרה מהר.

במהלך נאום נתניהו באו"ם היום מתכננים בארגוני המחאה את מה שמיועד להיות, לפי הצהרותיהם "ההפגנה הישראלית הגדולה בהיסטוריה מחוץ לשטח המדינה".

אחד המפגינים הישראלים-אמריקאים, בן לינדר, התראיין הבוקר בגלי צה"ל ואמר: "כשאמרו שנתניהו הולך להיפגש עם מאסק האנטישמי הזה – זה שיגע אותנו. החלטנו שנפריע לו. אנחנו אומרים לתושבי ארה"ב ולמנהיגי העולם שלנתניהו אין לגיטימציה והוא כרגע לא מייצג הרבה ישראלים, אם לא את רובם".

הפגנה מול המלון שבו שוהה נתניהו בניו יורק, 22 בספטמבר (לפי שעון ישראל) 2023 (צילום: Save Israeli Democracy)
הפגנה מול המלון שבו שוהה נתניהו בניו יורק, 22 בספטמבר (לפי שעון ישראל) 2023 (צילום: Save Israeli Democracy)

אתמול (הלילה, לפי שעון ישראל) נועד נתניהו עם נשיא הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, פליקס צ'יסקדי, בשולי כינוס עצרת האו"ם בניו יורק, ובפגישה סוכם על פתיחת שגרירות ישראלית בקינשאסה, בירת הרפובליקה, ועל העברת שגרירות הרפובליקה מת"א לירושלים.

מלשכת נתניהו נמסר כי "שני המנהיגים דנו בחיזוק שיתופי הפעולה בין המדינות בתחומי החקלאות, מסחר, ביטחון, סייבר ועוד".

עם סיום הפגישה הצהיר נתניהו: "היתה לנו עכשיו שיחה מאוד פורה עם נשיא קונגו, והסכמנו שישראל תפתח שגרירות בקינשסה ושקונגו תעביר את השגרירות שלה מתל אביב לירושלים – אלה שתי הכרזות טובות ואני חושב שהן משקפות את הרצון המשותף שלנו לחזק את היחסים בינינו".

צ'יסקדי מסר:

"היו לנו שיחות מצוינות עם ראש ממשלת ישראל נתניהו. השיחות עסקו בדרכים לחזק את היחסים המצויינים שלנו באמצעות פרויקטים בביטחון ובהגנת הסייבר. מדינת ישראל הסכימה לפתוח שגרירות בקינשאסה, ומן הצד השני, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הסכימה להעביר את השגרירות שלה מתל אביב לירושלים. מי ייתן ואלוהים יברך את היחסים בין ישראל לרפובליקה הדמוקרטית של קונגו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.