JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גלנט ומקבילו הגרמני חתמו על הצהרה בעניין חיזוק שיתוף הפעולה בין ישראל וגרמניה | זמן ישראל

גלנט ומקבילו הגרמני חתמו על הצהרה בעניין חיזוק שיתוף הפעולה בין ישראל וגרמניה

בטקס שנערך במשרד ההגנה בברלין, במעמד שר הביטחון יואב גלנט ושר ההגנה הגרמני בוריס פיסטוריוס נחתם השלב הראשון במימוש ההסכם למכירת מערכת ההגנה האווירית חץ 3 לגרמניה. מדובר בעסקה הביטחונית הגדולה בתולדות ישראל – מכירה של חץ 3 ב-3.5 מיליארד דולר (כ-14 מיליארד ש"ח).

בפתיחת הטקס חתמו שרי הביטחון וההגנה על הצהרה משותפת לחיזוק שיתוף הפעולה בין המדינות. לאחר מכן חתמו מנכ"ל משרד הביטחון אייל זמיר וראשת מנהל הרכש של גרמניה על מכתב התחייבות להתנעת העסקה. ההתחייבות בהיקף של 600 מיליון דולר תאפשר תחילת עבודה מיידית על הפרויקט.

ניסוי במערכת חץ 3 (צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון)
ניסוי במערכת חץ 3 (צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון)

כלל פרטי החוזה סוכמו בין משרד ההגנה הגרמני ומשרד הביטחון הישראלי ויוגשו לאישור סופי של הממשל הגרמני ובית המחוקקים. חתימה על החוזה המלא צפוייה לקראת חודש נובמבר הקרוב. במקביל לטקס, חתם נציג המלמ"ב (הממונה על הביטחון במערכת הביטחון) על נספח ביטחון מול עמיתו הגרמני, שמסדיר את המעטפת הביטחונית לעסקה.

מערכת חץ 3, שמפותחת ומיוצרת במשותף ע"י מנהלת 'חומה' במפא"ת והסוכנות האמריקנית להגנה מטילים (MDA), בהובלת התעשייה האווירית, הינה מערכת ההגנה האווירית המתקדמת מסוגה בעולם ליירוט טילים בליסטיים בחלל, מחוץ לאטמוספירה.

חץ 3 הוא מיירט אקסו-אטמוספרי ליירוט טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה. המיירט בעל יכולת יירוט ארוכת טווח, בגובה רב מעל לאטמוספירה, יכולת שהופכת אותו למיירט הטוב מסוגו בעולם. עיקרון הפעולה של 'חץ 3' מבוסס על פגיעה פיזית ישירה במטרה (HIT TO KILL). התעשייה האווירית הינה הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק, מיירטי ה'חץ' ומערך הגילוי המכ"מי. חברת 'אלביט מערכות' מפתחת את מערכת השליטה והבקרה. החברה הממשלתית למערכות הנעה רקטית 'תומר' וחברת רפאל הינן קבלניות משנה עיקריות לפיתוח וייצור מיירט 'חץ 3'. חברת STARK Aerospace האמריקנית, שבבעלות התעשייה האווירית, הינה הקבלן הראשי בארה"ב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.