דברי הרמטכ"ל הרצי הלוי
אנחנו חמישה ימים אחרי אירוע רצחני ומפתיע, הטבח של חמאס בילדינו, נשותינו אנשינו הוא חייתי, הוא לא אנושי. צה"ל נלחם בטרוריסטים חסרי רחמים, שביצעו מעשים שלא ניתן לעלות על הדעת בכל מקום שיש בו אנשים, בכל מקום שקיימות בו אנושות.
על המתקפה המתועבת הזו החליט יחיא סינוואר, הריבון ברצועת עזה, ולכן הוא וכל המערכת שתחתיו הם בני מוות. אנחנו נתקוף אותם, אנחנו נפרק אותם, נפרק את המערכת שלהם. צה"ל תחת פיקודי מבין את גודל השעה ואת גודל המשימה המוטלת על כתפינו. צה"ל אחראי לביטחון המדינה ואזרחיה ובשבת בבוקר בעוטף עזה, לא עמדנו בזה. אנחנו נלמד, נתחקר, אבל עכשיו זו עת למלחמה.
בשעות הקשות האלה אני רוצה שתדעו, צה"ל כאן, הוא כוח המגן של מדינת ישראל בכל עוצמתו, יכולותיו ובעיקר אנשיו הנפלאים. אני מאוד גאה לעמוד בראשם של מפקדים וחיילים הנכונים להילחם בחירוף נפש ובנחישות, ביניהם אלפים רבים של חיילים וחיילות במילואים, שעזבו הכול ברגע אחד והגיעו כדי להילחם, כדי להגן על הבית.
הייתי בשטח, ראיתי את הזוועות, ראיתי את התמונות, שוחחתי עם מפקידם ולוחמים שלחמו בשטח. לצד הזוועות של האויב מתגלים גם מעשי גבורה של האזרחים, החיילים ואנשי וכוחות הביטחון וההצלה שלנו. הם לקחו את מה שהיה להם ויצאו להילחם קדימה ולעצור את המתקפה הזו, כשלעיניהם רק דבר אחד – להציל חיים.
מחיר המלחמה כבד וקשה. אני משתתף מעומק הלב בצערן של המשפחות השכולות, שאיבדו את היקר להן מכל. אנחנו נעשה הכול כדי להשיב את החטופים חזרה הביתה. רוח הלחימה של צה"ל מכה במלוא עוצמתה את עזה, ואנחנו לא נעצור כאן. יש בה החלטיות, יש בה זעם. במהלך תקיפות רחב אנחנו הורגים מחבלים רבים, מפקדים רבים, משמידים ומחריבים תשתיות טרור, שתמכו את הפשע הנורא הזה, האכזרי הזה.
עזה לא תיראה אותו הדבר. אנחנו נגיע למצב, בו מי שהנהיג את עזה יוכה קשה. נפרק אותו. ומי שיישאר שם – יבין היטב שדבר כזה לא עושים למדינת ישראל. זה ייקח זמן ונדרש לגלות אורח רוח. טוב שהלכידות והרעות איתנו כאן ביחד. אנחנו נכה מכה ניצחת באויבים שלנו. זאת המשימה שלנו היום ואנחנו נחושים מאוד להשיג אותה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו