בפגישה המורחבת בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן משתתפים שר הביטחון יואב גלנט, השר בני גנץ, השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, השר גדי איזנקוט, חבר הכנסת אריה דרעי, ראש המטה לביטחון לאומי צחי הנגבי, ראש הסגל צחי ברוורמן, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה אבי גיל, שגריר ישראל בארצות הברית מייק הרצוג, שר החוץ של ארצות הברית אנתוני בלינקן, היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן, סגן עוזר הנשיא למזרח התיכון ברט מקגורק וממלאת מקום שגרירת ארצות הברית בישראל סטפני האלט.
בפתח הפגישה המורחבת אמר נתניהו –
אדוני הנשיא, אתה נפגש עם קבינט המלחמה המאוחד שלנו, מאוחד ונחוש להוביל את ישראל לניצחון.
זה יהיה סוג אחר של מלחמה, כיוון שחמאס הוא סוג אחר של אויב. בעוד שישראל רוצה למזער את מספר האבדות בנפש של אזרחים, חמאס חותר למקסם אותם. חמאס רוצה להרוג כמה שיותר ישראלים ולא מייחס שום חשיבות לחיי פלסטינים. מדי יום הם מבצעים פשע מלחמה כפול – הם שמים כמטרה את האזרחים שלנו בעודם מסתתרים מאחורי האזרחים שלהם. הם מטמיעים את עצמם בתוך האוכלוסייה האזרחית ומשתמשים בה כמגן אנושי.
ראינו את המחיר של פשעי המלחמה הכפולים והנוראיים נגד האנושות שחמאס ביצע בימים האחרונים. בזמן שישראל מנסה באופן לגיטימי לפגוע במחבלים, למרבה הצער נפגעים אזרחים. חמאס אחראי ועליו לתת דין וחשבון על כל הקורבנות מקרב האזרחים.
ראינו את המחיר של פשע המלחמה הנוראי הזה אתמול, כשרקטה שנורתה על ידי מחבל פלסטיני, סטתה ונחתה על בית חולים פלסטיני. כל העולם התקומם ובצדק. אבל הזעם הזה צריך להיות מכוון כלפי המחבלים ולא כלפי ישראל.
בעודנו ממשיכים במלחמה הזו, ישראל תעשה כל שביכולתה כדי שאזרחים ישהו מחוץ לאזור סכנה. ביקשנו ונמשיך לבקש מהם לעבור לאזורים בטוחים יותר.
נמשיך לעבוד איתך, אדוני הנשיא, כדי להבטיח שיעמדו בדרישות המינימליות ונמשיך לעבוד יחד כדי להוציא את בני הערובה שלנו.
אדוני הנשיא, הדרך לניצחון תהיה ארוכה וקשה. אבל בעודנו מאוחדים במטרה זו, בתחושה עמוקה של צדקת הדרך וברוח בלתי שבירה של חיילנו ועמנו – ישראל תנצח בה.
תודה לך אדוני הנשיא".
לאחר מכן ביידן נשא דברים –
תודה לך, אדוני ראש הממשלה. הקבינט הזה הוקם בעקבות התקפת הטרור המחרידה של חמאס. הדברים שהם עשו היו ברוטליים, לא אנושיים, כמעט לא ייאמנו.
אנחנו עומדים איתן, עומדים מאוחדים, ואני רוצה שתדעו שאתם לא לבד. כפי שהדגשתי קודם – נמשיך לתמוך בישראל בעוד אתם פועלים להגן על האזרחים שלכם. נמשיך לעבוד אתכם ועם השותפים שלנו באזור כדי למנוע מטרגדיות נוספות לפקוד אזרחים חפים מפשע.
לפני 75 שנה, מייסדי מדינת ישראל הצהירו שהאומה הזאת תהיה אומה שמבוססת על חירות, צדק ושלום. ארצות הברית עומדת לצידכם בהגנה על החירות, בחתירה לצדק ובתמיכה בשלום – היום, מחר ותמיד. זאת ההבטחה שלנו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו