JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אושר בטרומית: קרובי הנעדרים והחטופים יהיו זכאים לתגמולים למשפחות שכולות | זמן ישראל

אושר בטרומית: קרובי הנעדרים והחטופים יהיו זכאים לתגמולים למשפחות שכולות

משפחות של ישראלים שנחטפו לרצועת עזה בידי חמאס במסיבת עיתונאים בכפר המכביה, 8 באוקטובר, 2023 (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)
מרים אלסטר, פלאש 90
משפחות של ישראלים שנחטפו לרצועת עזה בידי חמאס במסיבת עיתונאים בכפר המכביה, 8 באוקטובר, 2023

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית הצעת חוק לפיה כי בני משפחה של נעדרים, חטופים או שבויים, יהיו זכאים לתגמולים המגיעים לבן משפה של חייל שנספה או נפגע פעולות איבה. 18 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תועבר לוועדה העבודה והרווחה.

עוד קובעת הצעת החוק כי הזכות לתשלום חודשי לפדוי שבי תחול גם על פדוי שבי שהוא אזרח.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מלחמת חרבות ברזל נכפתה על מדינת ישראל, בשל מתקפת טרור רצחנית מרצועת עזה. החקיקה בישראל מעניקה תגמולים והטבות שונות לבני משפחה של מי שמתו בפגיעת איבה או של חיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון שנספו בשירותם, וכן למי שנגרמה לו נכות בנסיבות אלה, ואולם ההסדרה לגבי נעדרים, חטופים ושבויים חסרה בעניין זה. א

"אין בחקיקה בישראל הוראות המזכות בתגמול או בהטבות בני משפחה של שבויים או חטופים, או בני משפחה של נעדרים אזרחיים. ההצעה נועדה על מנת להשלים את החסר ולסייע לבני המשפחות של החטופים והנעדרים הרבים מהאירועים האמורים ולהקל מעט מסבלם".

בתוך כך, שר המשפטים יריב לוין חתם על תקנות שימנעו הגבלת חשבונות בנק בעת המלחמה של חטופים, נעדרים, פצועים, תושבים שפונו וחיילים שגויסו.

לפי התקנות, יקבעו סייגים כך שצ'קים שסורבו בשל היעדר כיסוי בתקופה של כ-6 שבועות מיום תחילת המלחמה, יגרעו ממניין השיקים הנספרים לצורך הטלת הגבלה על חשבון הלקוח. זאת, אם הם בעלי זיקה ליישובים שפונו, לאזרחים שגויסו, לנעדרים, חטופים, שבויים ומי שאושפז בשל פציעה כתוצאה מפעולת איבה וקרוביהם של הפצועים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.