JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו, הלוי וגלנט פרסמו הצהרה בפתח הערכת המצב שהתעלמה משחרור החטופות | זמן ישראל

נתניהו, הלוי וגלנט פרסמו הצהרה בפתח הערכת המצב שהתעלמה משחרור החטופות

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט והרמטכ"ל הרצי הלוי מקיימים הערב הערכת מצב בקרייה בת"א. בפתח הערכת המצב השלושה פרסמו הצהרה מצולמת בווידאו. בהצהרה

נתניהו אמר בהצהרה המצולמת: "אני נמצא פה בהערכת מצב עם שר הביטחון יואב גלנט ועם הרמטכ"ל הרצי הלוי. אנחנו פועלים יחד כאגרוף מחץ למען מטרה אחת – לחסל את החמאס.

אנחנו נותנים גיבוי זה לזה, ואנחנו נותנים גיבוי לצבא ההגנה לישראל – ללוחמים שלנו, למפקדים שלנו. אני מבקש אזרחי ישראל שתדעו דבר נוסף: אנחנו מקבלים את ההחלטות כאן ובקבינט לניהול המלחמה פה אחד. אנחנו עושים את זה באחריות רבה. אנחנו עושים את זה גם בחרדת קודש. אנחנו נלחמים יחד ואנחנו ננצח יחד. רק יחד".

גלנט הוסיף: "אני נמצא בימים האחרונים בביקורים ובסיורים ברחבי הארץ. אני פוגש את חיילי צה"ל בצפון, בדרום, ביבשה, באוויר, בים. אני פוגש אנשי מילואים ואנשי סדיר. כל הלוחמים האלה נחושים מאוד לבצע את המשימות, הם עושים תהליך הכנה יסודי וממושך, הם ערוכים למשימות שלהם.

אני מציין במיוחד את המפקדים, מהקצינים הצעירים ועד הרמטכ"ל, שמבצעים עבודה מצוינת במהלך המלחמה וערוכים על מנת להמשיך אותה. אני מברך על הקמתו של קבינט המלחמה, אני חושב שזו ברכה למדינת ישראל ולעם בישראל. זה מסר של אחדות גם לכולנו כאן בארץ, וגם אל מול האויבים שלנו לקראת שלבים קשים שעוד צפויים לנו במהלך המלחמה".

הרצי הלוי אמר: "אנחנו מנהלים מלחמה. ראיתי את הכוחות בשטח ערוכים ומוכנים. אנחנו דנים כאן כל ערב בסוגיות מורכבות. הדרג המדיני וצה"ל מנהלים דיונים ענייניים ואיכותיים. מול עינינו רק דבר אחד – ביטחון מדינת ישראל".

בהצהרה, השלושה לא הזכירו כלל את שתי החטופות ששוחררו הערב מידי ארגון חמאס, אף כי היא פורסמה אחרי שפורסם דבר שחרורן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.