ביידן ונתניהו שוחחו הלילה על הלחימה. ביידן הבהיר כי חשוב להתמקד בנתיב לשלום קבע
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח הלילה עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. לפי הודעת הבית הלבן, המנהיגים דנו בהתפתחויות בעזה וכן במאמצים המתמשכים לאתר ולהבטיח את שחרורם של בני ערובה כדי לכלול אזרחים אמריקאים שמוחזקים על ידי חמאס.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מקבל את פניו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עם נחיתתו בנתב"ג, 18 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
הנשיא דן בתמיכה המתמשכת של ארה"ב בזרימה המתמשכת של תמיכה הומניטרית לאוכלוסייה האזרחית בעזה ובירך על המאמצים להגביר את התמיכה הזו במהלך התקופה הקרובה.
על פי ההודעה ביידן שב והדגיש כי לישראל יש את כל הזכות והאחריות להגן על אזרחיה מפני טרור ולעשות זאת באופן העולה בקנה אחד עם המשפט ההומניטארי הבינלאומי, וציין את החשיבות של התמקדות במה שבא אחרי המשבר הזה כדי לכלול נתיב לשלום קבע בין ישראלים לפלסטינים, תוך הדגשה שחמאס אינו מייצג את העם הפלסטיני או את שאיפותיו הלגיטימיות.
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו