השגריר אלון רוט-שניר מונה ע"י שר החוץ אלי כהן להיות מרכז המאמץ הדיפלומטי הבינ"ל לשחרור החטופים המוחזקים בידי מחבלי החמאס בעזה. הוא ירכז את פעילות משרד החוץ, בארץ ובעולם, בשיתוף עם גורמי המערכת הישראלית העוסקים בנושא.
שר החוץ אלי כהן: "שחרור כל החטופים הוא יעד מרכזי של משרד החוץ ממשלת ישראל, צה"ל ומדינת ישראל כולה. אנחנו מחוייבים לכל אחד ואחד מהחטופים לעשות כל דבר על מנת להביא לשחרורם המיידי. 241 החטופים שנמצאים בידי מחבלי החמאס בעזה הם עדות לפשעי המלחמה ולפשעים הגד האנושות שביצע ארגון הטרור חמאס שהוא גרוע מדאעש.מטרת המינוי של השגריר אלון רוט-שניר לתפקיד ממונה על סוגיית החטופים במשרד החוץ היא לקדם פעילות בינ"ל בזירות שונות שתסייע בשחרורם המהיר של כל החטופים".
השגריר רוט-שניר שימש כשגריר ישראל בנורבגיה וסמנכ"ל האגף האסטרטגי במשרד החוץ.
השגריר רוט-שניר יפעל בתיאום עם כל גורמי המערכת הישראלים העוסקים בסוגיית החטופים במטרה לגייס את הקהילה הבינ"ל ולהפעיל לחץ אפקטיבי לשחרורם.
מתאמת השבויים והנעדרים במשרד החוץ, שולי דוידוביץ, תמשיך לפעול כנציגת המשרד בצוות שהוקם בראשות גל הירש ולתאם את העבודה המדינית והדיפלומטית עם הצוות ועם הגורמים הבינ"ל המגיעים לארץ לשם כך.
בנוסף יהיו השגריר רוט-שניר והגב' שולי דוידוביץ כתובת עבור משפחות החטופים לכל סיוע שנדרש במשרד החוץ לפעילותם.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו