JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ליברמן: הדרישות להחזיר את אבו מאזן והרש״פ לרצועה הם בגדר הזייה | זמן ישראל

ליברמן: הדרישות להחזיר את אבו מאזן והרש״פ לרצועה הם בגדר הזייה

על רקע ריאיון של יאיר לפיד הבוקר, בו אמר כי יש לתת את רצועה לרשות הפלסטינית. ליברמן כותב בטוויטר שלו:

ב-15 באוגוסט 2005 יצאה אל הפועל תוכנית ההתנתקות. מהלך בו פונו כל היישובים והמתיישבים מרצועת עזה לתוך שטח ישראל.

הרשות הפלסטינית נכנסה לשטח הרצועה בגיבוי מלא של ישראל וארה"ב ולקחה על עצמה אחריות על הניהול השוטף והביטחון בשטח. כמו כן, באותה השנה נבחר אבו מאזן בפעם הראשונה ובפעם האחרונה לעמוד בראש הרשות הפלסטינית והיה בשיא כוחו.

שנתיים לאחר מכן, ב-2007, נציגי הרשות הפלסטינית בפת"ח, אלו שלא נזרקו מהגגות על ידי החמאסניקים שהשתלטו על הרצועה, נמלטו לישראל על נפשם.

כל מי שטוען שהרשות הפלסטינית צריכה לחזור לשלוט בעזה ולקחת אחריות מדינית וביטחונית, מדבר דברי הבל ומנותק מן המציאות ומהיכולות של הרש"פ. דוגמה מוחשית לכך רואים ביו"ש בשטחים "בשליטת" הרשות הפלסטינית. ללא גיבוי ישראלי אבו מאזן וממשלתו לא היו שורדים אפילו רגע. לכל בר דעת ברור שהגורמים הדומיננטים בשטח הם מחבלי החמאס, הג'יאהד וכנופיות מקומיות.

יתרה מכך, אבו מאזן הוא לא מושיע שוחר שלום, ולא וודרו וילסון הפלסטיני. מדובר במכחיש שואה סדרתי שחדשות לבקרים מאשים את חיילי צה"ל בפשעי מלחמה בבית הדין הפלילי בהאג. בן אדם שעוסק בטרור מדיני יום יום ודוגל בזכות השיבה, שמשמעותה היא סופה של מדינת ישראל כמדינה יהודית וציונית.

לכן הדרישות להחזיר את אבו מאזן והרש"פ לרצועה הם בגדר הזייה ואשליה מסוכנת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.