JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ראש הממשלה נתניהו בקבינט החברתי-כלכלי: "עורף חזק נותן חזית חזקה במלחמה" | זמן ישראל

ראש הממשלה נתניהו בקבינט החברתי-כלכלי: "עורף חזק נותן חזית חזקה במלחמה"

הודעה משותפת למשרד ראש הממשלה ולמשרד האוצר: הסתיימה ישיבת הקבינט החברתי כלכלי בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו ובראשות שר האוצר בצלאל סמוטריץ'.

במהלך הקבינט נדונו ארבעה נושאים: מתווה שיפוי ארנונה למגורים בערים שפונו, עדכון על מתווה מענק לעובדים ולעסקים, מתווה מענק לעובדים בתחום הבניין והחקלאות והמלצת הקבינט החברתי כלכלי לקבינט המדיני בטחוני בנושא שגרת העסקת פלסטינים.

בנושא הארנונה הוחלט כי הממשלה תעניק פטור מתשלום ארנונה למגורים ביישובים שפונו, תוך שיפוי מלא לרשויות המקומיות ושיפוי מלא לעסקים על תשלום ארנונה עסקית. ההחלטה עברה פה אחד

בנוסף, שרי הקבינט עודכנו בדבר מענק לעסקים ולעובדים במטרה להחזיר עובדים למקום עבודתם. המתווה כולל תקצוב של 3,000 ש"ח לחודש לעובדים מפונים שחוזרים לעבודה. המעסיקים יהיו זכאים לשיפוי מלא על עלויות שינוע והוצאות.

השרים דנו בנוסף, לבקשת הקבינט המדיני בטחוני, בסוגיית הכנסת פועלים ערבים מיו"ש, ברקע המלצת השב"כ להכנסה מבוקרת של מספר מצומצם. הדיון הסתיים ללא המלצה בנושא זה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו:

"אני רוצה לחדד את הכמות הכספית שאנחנו הולכים להעביר לטובת אזרחי ישראל – אנחנו כבר הוצאנו מיליארדים רבים לעזור למפונים, לעזור למשפחות החטופים והנעדרים, לעזור לרשויות בצפון ובדרום, למשרתי המילואים ולעסקים; אבל אנחנו הולכים להביא הרבה יותר רק לחודשיים שנשארו – נובמבר, דצמבר.

"שר האוצר יביא בשבוע הבא תקציב מתוקן לנובמבר-דצמבר שיכלול כ-13 מיליארד שקלים לסיוע אזרחי. זו תוספת ענקית. למשל, אנחנו מוציאים לעסקים פי ארבעה ממה שהוצאנו בקורונה. פי ארבעה. ואנחנו הולכים להוציא כאן סכומים גדולים מאוד. לא יחסר כסף.

"אנחנו נדאג שהכסף הזה יגיע למי שצריך להגיע. זה אומר שאף אחד לא יישאר מאחור. אין בעיה כספית. מדינת ישראל מספיק חזקה מבחינה כלכלית כדי לעמוד בזה וזה יעזור לנו לנהל את המלחמה במקביל ליעדים האחרים שלנו. עורף חזק נותן לנו גם חזית חזקה במלחמה".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ':

"ראש הממשלה הגדיר בדיון הקודם חמישה יעדים, אמרתי שהיעד השישי זה לתכלל ביניהם ולהבטיח לעשות אותם ביחד, ואני רוצה באמת לומר לאזרחי מדינת ישראל: יש ממשלה, יש מדינה, היא נותנת רשת ביטחון מלאה. מלחמה, מורכב, לפעמים לוקח זמן. משרד החינוך, הרווחה, הפנים, הבריאות, העבודה, ביטוח לאומי, כלל המשרדים, משרד השיכון על המקלטים, כולם כאן לוקחים אחריות מלאה. למעלה מ-100 אלף איש שפונו מבתיהם תקופה ארוכה מקבלים את המעטפת הכי טובה שאנחנו יכולים ומשתדלים כל הזמן להשתפר.

אני רוצה לומר בצורה חד משמעית – אין שום צורך שמתעכב כי צריך כסף. אל תקנו את השקרים האלה. כפי שציין ראש הממשלה, אנחנו כבר בשבוע הבא בעזרת השם גם בממשלה וגם בכנסת בשלוש קריאות מגדילים את התקציב. כן, יש שינוי סדרי עדיפויות, יש התייעלות בתוך התקציב הקיים, המלחמה מחייבת, אבל יש גם הרחבה ותוספת מענה לצרכים האזרחיים כדי שנוכל לעמוד בכל מה שעם ישראל צריך עכשיו.

כדי שהחברה הישראלית תהיה מלוכדת, חזקה, נחושה, מגבה במאה אחוז ראש הממשלה, אותכם חברי קבינט המלחמה ואת מפקדי צה"ל, את הלוחמים והחיילים הגיבורים שלנו עכשיו בכל החזיתות ונותנת להם את אורך הנשימה הדרוש כדי לנצח ראש הממשלה, תביאו לנו בעזרת ה' ניצחון מוחץ, מהר. העורף כולו מאחוריכם בעניין הזה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.