שב"כ וצה"ל חשפו הערב סרטונים שמראים כיצד חמאס משתמש בבתי חולים, מרפאות, מסגדים ובתי ספר לצרכי טרור.
בין היתר, ארגון הטרור משתמש באמבולנסים לצורך העברת אמצעי לחימה ומחבלים במרחב הרצועה – דוגמה נוספת לניצול הציני של ארגון הטרור חמאס באמצעים אזרחיים ובהסתתרותם מאחורי אוכלוסייה אזרחית. מתוך דברי מחבל חמאס: "אני יכול לצאת עם איזה אמבולנס שארצה".
בין היתר נחשפו ציטוטים מתוך חקירות שב"כ של מחבלי חמאס מכוח הנוח'בה שלקחו חלק פעיל בטבח בעוטף עזה ב-7/10 אודות השימוש שחמאס עושה בבתי חולים ואמבולנסים לטובת פעילות צבאית:
"לאלקסאם יש אמבולנסים משלהם, חלקם נמצאים גם בבסיס הצבאי. המראה של האמבולנסים דומה לאמבולנסים האזרחיים כדי שהם לא יעוררו חשד או יופצצו על ידי ישראל".
"בזמן לחימה האמבולנסים משמשים בין היתר גם לפינוי לוחמים ופעילים. הם גם מעבירים בהם אוכל, מטענים ונשק כי זו הדרך הבטוחה להעביר".
"רוב בכירי חמאס המדיניים והצבאיים מסתתרים בבתי החולים, בעיקר בבית החולים שיפאא. הם מנצלים את בתי החולים כדי שלא יפציצו אותם. מתחת לבתי ספר חמאס מאחסן נשקים ותחמושת".
"מקומות רבים ברצועת עזה מולכדו, כאשר הכבלים שמובילים למערכת ההפעלה נמצאים במסגדים ומרפאות של אזרחים".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו