JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בן גביר לראש המל"ל: לקיים דיון בקבינט על עונש מוות למחבלי הנוח'בה הכלואים בישראל | זמן ישראל

בן גביר לראש המל"ל: לקיים דיון בקבינט על עונש מוות למחבלי הנוח'בה הכלואים בישראל

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פנה במכתב לראש המל"ל, צחי הנגבי, בבקשה לכנס את הקבינט המדיני-בטחוני ולדון בהצעת חוק "עונש מוות למחבלים" של עוצמה יהודית שאושרה בקריאה טרומית בכנסת.

השר בן גביר כתב במכתבו:

"לשמחתנו, מרביתם של הנאצים שלקחו חלק במתקפה הנפשעת חוסלו ע"י כוחות הביטחון ואזרחים קדושים שמסרו את נפשם. עם זאת, מאות נאצים שביצעו פשעים כנגד האנושות באוכלוסיית ישראל נתפסו בחיים וממתינים להליך משפטי בעניינם".

"נדמה לי שהיום כמעט לכולם ברור כי צו השעה מחייב להטיל גזר דין מוות על מחבלים שבאים להשמיד להרוג ולאבד את אזרחי ישראל, אנשים נשים וטף".

בן גביר ציין כי בהסכמים הקואליציוניים בין עוצמה יהודית לליכוד סוכם על חקיקת חוק עונש מוות למחבלים, וכי החוק כבר עבר במליאת הכנסת בקריאה טרומית לפני שבעה חודשים בהצעה שהוגשה על ידי ח"כ לימור סון-הר מלך.

אולם לאחר מכן, נציגי המל"ל ביקשו את עמדות גופי מערכת הביטחון על מנת לקיים דיון בקבינט המדיני-ביטחוני בנושא.

חודשיים לאחר שהחוק עבר, פנה השר בן גביר להנגבי לקיום הדיון בקבינט, אולם מאז ועד כה טרם התקיים דיון. לאור זאת, מבקש השר בן גביר לכנס את הקבינט ולקיים את הדיון בנושא כעת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.