הניו יורק טיימס דיווח כי ב-27 באוקטובר, רגע לפני הכניסה הקרקעית של צה"ל לרצועת עזה, ישראל וחמאס כמעט עשו עסקה לשחרור עד 50 חטופים בתמורה להפסקת ההפצצות ברצועה, לדברי גורמים ערביים ומערביים המעורים בתוכן השיחות.
אבל ברגע שהמתקפה הקרקעית של ישראל על עזה יצאה לדרך ב-27 באוקטובר, המשא ומתן נעצר בפתאומיות, אמרו הגורמים, שדיברו בעילום שם כדי לדון במשא ומתן רגיש. השיחות התחדשו ימים לאחר מכן והן עדיין בעיצומן.
לדברי שניים מהגורמים הרשמיים ישראל עיכבה את המתקפה הקרקעית שלה כדי לתת קצת זמן להשלמת המו"מ, אבל כשהשיחות נתקעו, היא החליטה להתקדם, מתוך מחשבה שחמאס תיכנע ללחץ צבאי.
"לא תהיה הפסקת אש ללא החזרת בני ערובה ונעדרים", אמר שר הביטחון של ישראל, יואב גלנט, בהצהרה בכתב לניו יורק טיימס השבוע. "הדרך היחידה להציל את בני הערובה היא אם ישראל תמשיך בפעילות הקרקעית שלה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו