JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בזמן תמרון גבעתי: 1000 אזרחים יצאו מבית ספר וחולצו ע״י צה״ל | זמן ישראל

בזמן תמרון גבעתי: 1000 אזרחים יצאו מבית ספר וחולצו ע״י צה״ל

דובר צה"ל מסר כי כוחות צה"ל ממשיכים להלחם בצפון רצועת עזה; הלילה פעלו כוחות גדולים במחנה שאטי; לוחמי צוות הקרב החטיבתי של גבעתי חיסלו מחבלים במספר קרבות במחנה.

טנק צה"ל על חוף עזה. 11 בנובמבר 2023 (צילום: דובר צה
טנק צה"ל על חוף עזה. 11 בנובמבר 2023 (צילום: דובר צה"ל)

באחד מן הקרבות, לוחמי צוות קרב חטיבתי גבעתי, זיהו אוכלוסייה אזרחית במבנה. הכוחות אפשרו לאזרחים להתפנות באמצעות ציר מאובטח. במהלך פינוי האזרחים, ירו מחבלים לעבר הכוחות המאבטחים. הלוחמים הגיבו באש במטרה להגן על ציר הפינוי בירי קל ובירי טנקים וחיסלו את המחבלים.

בהיתקלות אחרת, הלוחמים זיהו חוליית מחבלים שהתבצרה בבית בשכונה, והיוותה איום על הכוחות. הלוחמים חיסלו את המחבלים, בירי והכוונת כלי טיס של חיל האוויר. כמו כן, מטוס קרב תקף מחסן אמצעי לחימה במבנה, לאחר שמכלול התקיפה של חטיבה 215 זיהה שיגור של טיל נ"ט ממנו.

לוחם צה"ל לצד משוריינים ברחוב בעזה. 11 בנובמבר 2023 (צילום: דובר צה
לוחם צה"ל לצד משוריינים ברחוב בעזה. 11 בנובמבר 2023 (צילום: דובר צה"ל)

כוחות צה"ל מחטיבת נח"ל פעלו אתמול במרחב השכונה וזיהו ארבעה מחבלים בסמוך אליהם. הכוחות הכווינו למקום כלי טיס מאויש מרחוק שתקף שלושה מחבלים. הכלי המשיך במרדף אחרי המחבל הנוסף שברח דרך סמטאות צפופות, ותקף אותו לאחר זמן קצר.

לוחמי צה"ל בפעילות בעזה. 11 בנובמבר 2023 (צילום: דובר צה
לוחמי צה"ל בפעילות בעזה. 11 בנובמבר 2023 (צילום: דובר צה"ל)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.