JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דובר צה"ל: "חטופים ישראלים הוחזקו בבית החולים רנתיסי בעזה" | זמן ישראל

דובר צה"ל: "חטופים ישראלים הוחזקו בבית החולים רנתיסי בעזה"

דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי חשף הערב (שני) תיעוד מבית החולים רנתיסי המוכיח כיצד חמאס משתמש בבתי החולים כאמצעי בלחימה.

הגרי אמר כי יחידת הקומנדו המובחרת של חיל הים שייטת 13 וחטיבת השריון 401 פשטו על בית החולים רנתיסי בעיר עזה, שם נכלאו פעילי חמאס.

"מתחת לבית החולים, במרתף, מצאנו מרכז שליטה ובקרה של חמאס, אפודי התאבדות, רימונים, רובי סער AK-47, מטעני חבלה, RPG וכלי נשק נוספים", אומר הגרי במסיבת עיתונאים באנגלית.

"מצאנו גם סימנים המעידים על כך שחמאס החזיק כאן בני ערובה בשלב מסוים", הוא אומר ומוסיף כי עניין זה עדיין נמצא בחקירה, אך לצה"ל יש מידע מודיעיני שיאמת זאת.

"בנוסף מצאנו ראיות לכך שמחבלי חמאס חזרו מהטבח ב-7 באוקטובר לבית החולים הזה, בין היתר, לאחר ששחטו ישראלים בבתיהם", הוא אומר. "חמאס מסתתר בבתי חולים. היום נחשוף את זה לעולם".

הגרי חשף בסרטון מתחם חמאס מתחת לבית החולים לילדים רנתיסי בעזה שבו הוחזקו חטופים. בין היתר אותרו במקום אופנוע עם סרט שיער של אחת החטופות, בקבוקי תינוקות, חבלים שבו נקשרו החטופים לכיסאות, מטבח מאולתר ועוד.

בית החולים רנתיסי בעזה (צילום: דובר צה"ל)
בית החולים רנתיסי בעזה (צילום: דובר צה"ל)
בית החולים רנתיסי בעזה (צילום: דובר צה"ל)
בית החולים רנתיסי בעזה (צילום: דובר צה"ל)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.