JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרצוג שלח מסר מיוחד של אחדות ותקווה | זמן ישראל

הרצוג שלח מסר מיוחד של אחדות ותקווה

נשיא המדינה יצחק הרצוג שלח מסר מיוחד של אחדות ותקווה לקהילות היהודיות ברחבי העולם.

דבריו המלאים של נשיא המדינה:

שלום, אחיותיי ואחיי יקרים. חודש חלף מאז שעולמנו השתנה לנצח.

הטבח של חמאס בדרום ארץ ישראל, אילץ אותנו להתמודד עם סוג של רוע שלא אמור להיות בעולם המודרני. ולמולו אנחנו חייבים להיות נחרצים: זו לא רק מלחמה בין ישראל וחמאס. ישראל היא אולי זו שנלחמת בשטח, אבל היא נלחמת עבור כל אזרחי מדינות העולם כולו. אנחנו נחושים לעמוד נגד הרוע הזה.

אחיותי ואחיי, מחוץ לחלוני כאן בירושלים, אני רואה מדינה שפורחת למרות הכל. בזמן שאני מדבר אליכם, בנינו ובנותינו, לבושים במדים ונלחמים בחזית – נלחמים כדי להגן עלינו. ישראלים מכל מגזר וקהילה נרתמים זה לצד זה בדרכים יוצאות דופן. קהילות יהודיות ברחבי העולם מתגייסות במרץ חסר תקדים, אני מקבל הצעות תמיכה וסולידריות מכל פינה ברחבי העולם. כל ישראל ערבים זה לזה. ישראל כאן למענכם, ואתם כאן למען ישראל.

בעקבות מעשי הטבח, ראינו גל מפחיד של אנטישמיות גואה ברחבי העולם: מגני דוד מרוססים על בתים בצרפת, משפחות בלונדון מסירות מזוזות מחשש להתקפה, הפגנות של שנאה, וביניהם מפגין יהודי קשיש שנהרג בלוס אנג'לס. עובדה זו חשפה את הקשר ההדוק בין אנטישמיות לאנטי-ציונות. זה הזמן להיאחז בערכים שלנו ובאמת שלנו. צריך אומץ ובהירות מוסרית כדי לעמוד על כך.

אנחנו נצא מזה חזקים יותר, אני בטוח בזה, ואני שולח לכם ברכות חמות – אחיי ואחיותיי בכל העולם, מבית הנשיא בבירתנו הנצחית, ירושלים. עם ישראל חי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.