JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חמינאי: "זו עובדה שישראל נכשלה במלחמה מול חמאס" | זמן ישראל

חמינאי: "זו עובדה שישראל נכשלה במלחמה מול חמאס"

המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, טען היום (ראשון) כי ישראל ספגה "תבוסה" במלחמתה נגד הארגון הפלסטיני החמאס הנתמך על ידי איראן, וכי זו "עובדה".

בנאום שנשא במרכז כוחות חלל של משמרות המהפכה האיסלאמיים בבירה טהרן, אמר חמינאי "התבוסה של ישראל בעזה היא עובדה. להתקדם ולהיכנס לבתי חולים או לבתים של אנשים זה לא ניצחון, כי ניצחון פירושו להביס את הצד השני".

חמינאי האשים כי ישראל "נכשלה עד כה" בהשגת מטרתה המוצהרת של השמדת חמאס "למרות ההפצצות המסיביות" של עזה. "חוסר היכולת הזה משקף את חוסר היכולת של ארה"ב ומדינות המערב" שמגבות את ישראל", הוסיף.

איראן, התומכת בחמאס כלכלית וצבאית, בירכה את פיגועי ה-7 באוקטובר כ"הצלחה", אך הכחישה כל מעורבות ישירה. חמינאי אמר שישראל "הרגה אלפי ילדים ללא כל חרטה", כי כפי שטען, "ציונים רואים עצמם כגזע עליון".

במהלך ביקורו, כוח התעופה והחלל של משמרות המהפכה חשף מערכות הגנה ומל"טים חדשים, כך מסרו כלי תקשורת במדינה, וחמינאי בדק מזל"ט שנשא את השם "עזה".

הכוח חשף גם את פתח 2, גרסה משודרגת של טיל היפרסוני שנחשף ביוני, לפי סוכנות הידיעות הרשמית IRNA.

חמינאי דחק במדינות המוסלמיות שיש להן יחסים רשמיים עם ישראל "לנתק" את הקשרים הללו ולהפסיק את הסחר. "כמה ממשלות איסלמיות… עדיין לא גינו את (מעשיה של ישראל בעזה), זה לא מקובל", אמר.

מנהיג איראן חמינאי פרסם תיעוד שלו בתערוכת טילים בטהרן, 19 בנובמבר 2023 (צילום: AFP PHOTO / HO / KHAMENEI.IR)
מנהיג איראן חמינאי פרסם תיעוד שלו בתערוכת טילים בטהרן, 19 בנובמבר 2023 (צילום: AFP PHOTO / HO / KHAMENEI.IR)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.