JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו: "אנחנו מקווים שנוציא את החטופים שלנו, יש הרבה אתגרים בדרך" | זמן ישראל

נתניהו: "אנחנו מקווים שנוציא את החטופים שלנו, יש הרבה אתגרים בדרך"

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (חמישי) עם שר החוץ של בריטניה וראש הממשלה לשעבר דייוויד קמרון בכנסת בירושלים.

נתניהו בפתח הפגישה –

אנחנו מקווים שנוציא את החטופים שלנו, יש הרבה אתגרים בדרך. אנחנו מקווים להוציא את הקבוצה הראשונה, ולאחר מכן, אנחנו מחויבים להוציא את כולם.

נמשיך במטרות המלחמה והן להשמיד את חמאס, משום שחמאס כבר הבטיח שהוא יעשו את אותו דבר שוב ושוב ושוב. מדובר בכת שדוגלת ברצח עם. אין תקווה לשלום בין ישראל לפלסטינים ובין ישראל למדינות ערב אם לא נכחיד את התנועה הרצחנית הזאת, שמאיימת על העתיד של כולנו.

זאת מלחמה רחבה יותר של ציוויליזציה מול ברבריות. האכזריות שראית במהלך ביקורך, היא האכזריות הנוראה ביותר שחווה העם היהודי מאז השואה. כפי שהעולם התאחד כדי להביס את הנאצים, או את אל-קאעידה אחרי 9/11, או את דאעש – עלינו להתאחד כדי להביס את חמאס.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ של בריטניה דייוויד קמרון בכנסת, 23 בנובמבר 2023 (צילום: קובי גדעון / לע"מ)
נתניהו ושר החוץ של בריטניה דייוויד קמרון בכנסת, היום (צילום: קובי גדעון / לע"מ)

ישראל סבלה, באופן יחסי, 20 פעמים 9/11. זה כאילו שנשחטו 50,000 אמריקאים ביום אחד, ו-10,000 נחטפו, כולל תינוק בן תשעה חודשים; הוא עדיין לא יכול ללכת, הוא עדיין לא יכול לדבר, אבל הוא בשבי. איזה סוג אנשים עושים דברים כאלה? התשובה היא שאלה לא אנשים, אלה מפלצות. המפלצות האלה חייבות ללכת – והן ילכו. אנחנו נמשיך במלחמה עד שנשיג את המטרה הזאת ונבטיח עתיד שונה לעזה ולנו.

שר החוץ של בריטניה קמרון –

רציתי לבוא לכאן באופן אישי ולנסוע למקומות בארץ ולקיבוץ בארי, לראות את מה שקרה במתקפה המחרידה עליכם. אני חושב שזה חשוב מאוד לעשות את זה ולראות את זה. אנחנו עומדים עם אזרחי ישראל מתוך הזדהות עם מה שעברתם. זה חשוב.

היום, כמובן, חשוב שנדבר על ההפוגה ההומניטרית האפשרית. אני חושב שזאת הזדמנות הכרחית כדי להוציא חטופים וכדי להכניס סיוע לעזה. אי אפשר אף פעם לתרץ לקיחת אנשים בשבי ויש לשחרר את כל החטופים.

אני מקווה שכל מי שאחראי להסכם הזה ועומד מאחוריו יאפשר את זה כדי להקל על המשפחות הללו, וכמובן גם למשפחות של אזרחים בריטיים שנלקחו בשבי. אז הבה נקווה שאפשר יהיה לעשות את זה. תודה על הזמן, יש דברים רבים לשוחח עליהם, וטוב לראות אותך שוב.

בפגישה השתתפו מהצד הישראלי: השר לעניינים אסטרטגיים, ר' המל"ל, ר' הסגל, מזכ"צ רה"מ, היועץ המדיני ושגרירת ישראל בבריטניה. מצד בריטניה השתתפו, בין היתר, שגריר בריטניה בישראל ור' אגף מזה"ת וצפון אפריקה במשרד החוץ הבריטי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.