צה"ל השלים ביממה החולפת את היערכותו לקליטת החטופים השבים ארצה משטח רצועת עזה. צה"ל בשיתוף משרדי הממשלה וארגוני הביטחון, גיבשו הליך לקליטה מהירה של השבים, תוך מתן ליווי נדרש.
במסגרת ההיערכות, צה"ל הקים והכשיר נקודות קליטה ראשוניות, בהן תסופק מעטפת רפואית באם תדרש וליווי. לאחר מכן, השבים ימשיכו לבתי החולים שם יפגשו עם משפחותיהם.
דובר צה"ל מבקש מהציבור לגלות סבלנות ורגישות ולכבד את פרטיות השבים ומשפחותיהם. יש להיצמד להודעות ועדכונים של גורמים רשמיים בלבד ולהימנע מהפצת מידע לא מאומת.
בין היתר, כלל השבים יקבלו אוזניות רעש מיוחדות אשר נקנו במיוחד עבורם ומתאימות גם לילדים על מנת לרכך את חווית הטיסה ולספק להם בטחון ושקט.
על כל מסוק יעלה צוות רפואי של יחידה 669 אשר יכלול, מפקד, שלושה לוחמים ושני רופאים מטפלים. בנוסף יחד עם השבים יעלו נציגים מאגף כוח אדם, שילוו אותם במהלך התהליך. מדובר בארבעה מסוקים, שלושה יסעורים וינשוף.
צוות המסוקים אשר ייקח את השבים, תודרך לבצע את משימתו באדיבות, צניעות, סבלנות ובגובה העיניים. הם תודרכו להציג את עצמם בשם, בפנים גלויות ובחיוך, לשמור על קשר עין ועל מרחק על מנת לאפשר למטפלים ולמלווים לעשות את עבודתם בצורה הטובה ביותר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו