שר הביטחון, יואב גלנט, קיים היום הערכת מצב בגדוד תותחנים במילואים של חטיבת האש 454, המוצב בגבול רצועת עזה. יחד עם קצין המילואים הראשי תת-אלוף (במיל') בני בן ארי ומפקד אוגדה 252, תא"ל מורן עומר צפה גלנט בתקיפות החטיבה מאז חידוש הלחימה, ושוחח עם מפקד חטיבת האש 454, אלוף-משנה יותם בורשטיין, ולוחמי המילואים המשרתים בגדוד.
שר הביטחון אמר בשיח הלוחמים –
ביומיים האחרונים אנו פועלים גם בשטחים שלא פעלנו בהם בחודש האחרון וזה ילך ויתגבר. הפעולה הזאת תגיע לכל נקודה שצריך להגיע. אנחנו הולכים לחיסול מוחלט של ארגון החמאס – אין משהו ליד ואין משהו בערך.
אנחנו הולכים עד שאנחנו מכריעים אותם, מפרקים את היכולות הצבאיות ושוברים את היכולת השלטונית, ואנחנו נצטרך לעשות את זה עם התאמה לתנאים המיוחדים של השטח שאנחנו נלחמים בו שהם שונים מהשטחים שנלחמו בהם לפני כן. יהיה ירי עצים ומדויק.
הפעולה הזאת תימשך עד להשגת המטרות המלאות. יש לנו הישגים יפים מאוד בחודש הראשון, כל מי שחשב בעזה שצה"ל זה גוף שאפשר להרתיע אותו, לעצור אותו, מבין את זה היום. מג"ד בשאטי ובאל פורקן ובבית לאהיה ובבית חאנון כבר יודע טוב מאוד מה צה"ל יכול לעשות, אבל גם המג"דים של החמאס בח'אן יונס וברפיח מבינים טוב מאוד מה קרה לאחרים.
לאנשי המילואים אני אומר באופן מיוחד: יש ערך גדול מאוד שהדברים נעשים על ידי אנשי מילואים. היה מי שהטיל ספק בזה שאנשי מילואים יבואו – אנשי המילואים התייצבו ב-150 אחוז, בכל המקומות. בשילוב אנשי המילואים והסדיר נגיע לכל המטרות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו