JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המשוחררת שרון אלוני קוניו בריאיון ראשון: "השבי הוא כמו רולטה רוסית" | זמן ישראל

המשוחררת שרון אלוני קוניו בריאיון ראשון: "השבי הוא כמו רולטה רוסית"

המשוחררת שרון אלוני קוניו אמרה בריאיון ראשון מאז שחרורה בשבי חמאס כי "השבי הוא כמו רולטה רוסית". בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס היא סיפרה על התנאים הקשים בשבי ועל החשש לגורלו של בעלה שנותר מאחור. "אני לא יודעת מה איתו", היא אומרת. "הילדות קרועות, אני קרועה. הן שואלות איפה אבא – ואני צריכה להסביר להן שהוא עוד שם".

על תנאי השבי סיפרה: "כל דקה היא קריטית. התנאים שם רעים והימים נמשכים לנצח", אמרה. "כל דקה שמחכים עם שחרור החטופים זו רולטה רוסית. אם הם יחיו או לא. אתה לא יודע אם מחר בבוקר הם ישאירו אותך בחיים או ירצחו אותך, בגלל שבא להם או בגלל שהם נדחקו לקיר".

היא תיארה מחסור קשה במזון במהלך השבי: "כולם ויתרו על האוכל בשביל הילדות. אתה לא ידעת אם בערב תהיה פיתה אז בבוקר שמרנו חלק לערב. הכול היה מאוד מחושב, רבע פיתה, חצי פיתה, כדי לשמור לבוקר שלמחרת". עוד סיפרה: "לפעמים הייתה הפסקת חשמל אז הם פתחו לנו את הדלת וסגרו את הווילונות – ואנחנו לחשנו. אתם יודעים מה זה לשמור על ילד במשך 12 שעות רק עם לחישות?".

שרון הדגישה כי שחרור החטופים שנותרו בשבי צריך להיות היעד המרכזי של ישראל, והוסיפה כי היא לא מרגישה שהממשלה עושה מספיק בנושא. "אני מבועתת מהאפשרות שאקבל חדשות רעות", הוסיפה בהתייחס לבעלה שנותר בשבי.

שרון קוניו והתאומות אמה ויולי שחזרו משבי חמאס שוחררו מבית החולים, 7 בדצמבר 2023 (צילום: דוברות מרכז שניידר)
שרון קוניו והתאומות אמה ויולי שחזרו משבי חמאס שוחררו מבית החולים, 7 בדצמבר 2023 (צילום: דוברות מרכז שניידר)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.