JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו מסר לנשיאת הצלב האדום תרופות עבור החטופים | זמן ישראל

נתניהו מסר לנשיאת הצלב האדום תרופות עבור החטופים

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (חמישי) עם נשיאת הוועד הבינלאומי של הצלב האדום מיריאנה ספולאריץ' בקריה בתל אביב. מטעמו של נתניהו נמסר שהוא הציג לספולאריץ' חבילה המלאה בתרופות חיוניות, ודרש שהצלב האדום ימלא את ייעודו ויעביר אותן לחטופים ברצועת עזה.

ראש הממשלה אמר לנשיאת הצלב האדום –

הם עושים משהו בלתי ייאמן. לקחו ילדים, תינוקות, נשים, זקנים, ניצולי שואה, משתתפי הפסטיבל. אחרי שירו במאות אנשים ורצחו למעלה מ-1,200 אנשים, לקחו את האנשים הללו כבני ערובה. איפה שומעים על דבר כזה?

ההבדל מבחינתנו הוא לא הכוונה, אלא היכולת. אם הייתה להם את היכולת, הם היו רוצחים כל אחד מאתנו. הם לא עשו זאת משום שנלחמנו בהם, לפעמים נגד כל הסיכויים. אנשים, אימהות, נלחמו עם הציפורניים שלהם.

יש הבדל בין לרצוח אזרחים, לפגוע בהם ולאיים עליהם באופן מכוון ושיטתי, שזה מהות הטרור, לבין התוצאות הלא מכוונות וההרוגים הלא מכוונים שהם חלק מכל מלחמה. זה כל ההבדל.

אני רוצה להודות לך על עזרתכם בשחרור החטופים, אבל יחד עם זאת, חלק מההצהרות שיצאו מהארגון שלך אינן עושות את ההבחנה שעשיתי זה עתה.

המטרה שלי, כפי שאת יודעת מהשיחות שלנו, היא לראות כיצד נוכל לעזור לחטופים שנשארו בשבי. יש לכם כל דרך, כל זכות וכל ציפייה להפעיל לחץ ציבורי על החמאס.

בפגישה השתתפו ראש מערך ההסברה מושיק אביב, המזכיר הצבאי אבי גיל, הממונה על החטופים והנעדרים גל הירש, היועץ המדיני אופיר פלק ושגרירת ישראל בז'נווה מירב אילון שחר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.