ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (שני) להגדלת תקציב הביטחון: "במשך שנים הגדלנו את תקציב הביטחון, אבל למעשה הקטנו אותו כאחוז מהתוצר. הקטנו אותו כאחוז מהתוצר משום שמדיניות השוק החופשי שלנו הגדילה את התוצר ולכן גם אם תקציב הביטחון עלה, הוא ירד בהדרגה כאחוז מהתוצר. לא נוכל להמשיך במדיניות הזאת. מעכשיו, ממש מעכשיו, אנחנו נדרשים להגדיל באופן משמעותי, גם באופן אבסולוטי, בקפיצת מדרגה, את תקציב הביטחון לפחות בעשרים מיליארד שקל בשנה, וגם כאחוז מהתוצר. ייתכן שהתוספת תהיה אחוז ואולי אפילו למעלה בתוצר על מנת לענות על צרכי הביטחון שלנו".
בטקס הארכת המינוי של אמיר ירון לכהונה נוספת כנגיד בנק ישראל אמר הנשיא יצחק הרצוג: "צפויה לנו תקופה קשה, אבל אין בכלל ספק שיש לנו כאומה יכולות לעמוד מול האתגר הזה, יכולות אותן הוכחנו שוב ושוב. בשביל זה צריך לעמול, לגבש חזון ותוכניות עבודה, לקבל החלטות הרות גורל בשותפות ותוך שיקול דעת, ובעיקר – לשדר קור רוח, חוסן ויציבות".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הציע "מדיניות כלכלית מאחדת": "אנו מוכרחים לברוח ממחלוקת ולנהל כלכלה מאחדת בתקופה שבה נדרש שינוי בסדר העדיפויות התקציבי כדי לתמוך את מאמצי המלחמה בחזית ובעורף וכדי לתת מענה לאתגרי הביטחון הרבים, זה אתגר לא פשוט. ולמרבה הצער יש מי שלא מפנימים את גודל השעה ולא מצליחים להתעלות אליה ולהתגבר על יריבויות ומשחקי קואליציה ואופוזיציה ודוחפים אותנו לשם בכל הכח. ומול זה נידרש לעמוד יחד באומץ, להדוף לחצים וקמפיינים מפלגים ומסכסכים, להתעלם מרעשי רקע ולעשות את מה שנכון. את מה שנכון לאחדות העם ולכלכלה. תמיד צריך לעשות את מה שנכון, ובשעת מלחמה על אחת כמה וכמה".
עוד אמר סמוטריץ': "בתקציב המלחמה שאישרה הכנסת ביום חמישי האחרון הקפדתי לא לקצץ גם בדברים שנראו לי פחות חשובים אבל היה ברור לי שלאחרים בכנסת, מכל קצות הקשת, הם כן חשובים. לא קיצצתי בתקציבים רבים שאינם קשורים בהכרח למלחמה, אבל חשובים מאוד לחלקים גדולים בחברה הישראלית ולנציגיהם בכנסת. כך תקציבי החברה הערבית, כך תקציבי תרבות, אמנות ועוד, כך תקציבים למדעי הרוח ונכסי תרבות ויהדות, ועוד ועוד".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו