בהצהרה משותפת לתקשורת שר הביטחון יואב גלנט הודה לשר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין על תמיכתה של ארה"ב בישראל ועל מחויבותו העמוקה לביטחון ישראל.
מדברי גלנט:
"אנחנו ניצבים פה 72 ימים לתוך מלחמה שלא רצינו. קבענו למלחמה שתי מטרות – מיטוט חמאס והשבת החטופים, עולם. אויבנו המשותפים צופים והם יודעים שניצחון ישראל זה ניצחון העולם החופשי שמובל בידי ארה"ב.
"מלחמתנו נגד ארגון הטרור חמאס היא מלחמה לא נגד תושבי עזה, אנחנו נלחמים באויב ברוטאלי שמתחבא מאחורי אזרחים. מילארדי דולרים הושקעו בעזה – ששומשו לבניית רשת מנהרות באורך מאות קילומטרים מצוידת במתקני צבא.
"היום, חיילי צה"ל פועלים במתחמי חמאס ברחבי עזה. חיסלנו אלפי טרוריסטים והשמדנו את רוב המתקנים והגדודים שלהם באזור. בחאן יונס אנחנו מתמקדים בחיסול ראשי חמאס והשמדת התשתיות.
"כולנו יודעים את מורכבות המלחמה, ויודעים שזה לוקח זמן. אנחנו מגנים על ערכינו ופועלים בהתאם לחוק הבינלאומי בניגוד לאויבנו. צה"ל פועל למזער את הפגיעה באזרחים ועובדים עם שותפים בינלאומיים כדי להביא להעברת סיוע הומניטרי, אבל בכל פעם שמדברים על הומניטריות יש לזכור שיש לנו עדיין 130 חטופים מוחזקים בעזה וזה הנושא ההומניטרי מכל.
"מאות אלפי אזרחים קרועים מבתיהם. אנחנו נחושים להשיב את הביטחון בצפון. נחזיר את התושבים לבתיהם אחרי שביטחון מלא יושב. אם ניכשל לעשות זאת דרך מדיניות, לא נהסס לפעול.
"היום דיברנו על האיום הגלובלי הגובר מצד החות'ים, פעילותם מאיימת על חופשי השיט העולמי והתנהגותם חסרת האחריות של שיגור טילים לעבר ישראל עלולה לגרור את האזור למלחמה. אנו מודים לארה"ב על המאמץ הבינלאומי ושומרים לעצמנו את הזכות להגן על אזרחינו.
"חמאס חזבאללה והחות'ים מאורגנים ומאומנים על ידי איראן, וזה רק המאמץ המשני של איראן לעומת המאמץ הגרעיני. אנחנו מודעים לפעולות ומוכנים להגן על עצמנו"
"חייבים לקחת עמדה. העולם צופה בנו כולל אויבנו, התמונה שהם רואים היום היא עוצמתית כשאנו עומדים כאן יחד. אנחנו נחושים וננצח בכל חזית".
מדברי אוסטין:
"אני יודע שישראל השתנתה מהותית מאז ה-7 באוקטובר, ואני פה עם מסר ברור: ארה"ב ותמיכתה בביטחון ישראל אינה ניתנת לפירוק וישראל לא לבד. בזמנים קשים חברים מתייצבים ואני יודע כמה קשים היו עבורכם הזמנים האלו. ברצוני להביע את תנחומי לגדי איזנקוט שיושב שבעה על בנו ואחיינו שנפלו בעזה.
"ב-7 באוקטובר חמאס ביצע את אחד הפשעים המזוויעים ביותר בעידן המודרני. זה היה מעשה של רוע מוחלט. צעירים תמימים בפסטיבל נשחטו, נשים נאנסו, ילדים צפו בהוריהם נורים לנגד עיניהם, ואזרחים נלקחו בשבי. ועבור חמאס, זו היתה רק ההתחלה.
"חמאס הבהיר שהחזון שלו הוא לבצע את טבח ה-7 באוקטובר שוב ושוב ושוב, אף מדינה לא תרשה זאת ולישראל שמורה הזכות להגן על עצמה מפני מי שמבקש לרצוח יהודים ולמחוק את המדינה היהודית"
"חמאס עדיין מחזיק חטופים, הוא מסתיר את עצמו מאחורי אזרחים פלסטינים חפים מפשע, חמאס נחוש לגרור את ישראל והפלסטינים למעגל בלתי נגמר של סבל. אז שיהיה ברור: חמאס לעולם לא יוכל עוד לבצע פעולות טרור מעזה לעבר דרום ישראל. ונמשיך לעבוד ביחד עבור עתיד בטוח יותר לישראלים ועתיד בהיר יותר לפלסטינים.
"ארה"ב תמשיך לפעול ללא לאות להשבת החטופים הביתה. עד כה הצלחנו לשחרר יותר מ110 חטופים וזה נותר עניין בחשיבות עליונה עבור ביידן וממשלו. רוצים לראות בבית את כל החטופים שנשבו בידי חמאס.
"דמוקרטיות הן חזקות ובטוחות יותר כשמקפידים על חוקי המלחמה. הגנה על אזרחי עזה היא חובה מוסרית וצעד אסטרטגי. אז נמשיך לעמוד על זכותה של ישראל להגן על עצמה ונמשיך לקרוא להגנת האזרחים בזמן הקונפליקט ולהגביר את העברת הסיוע לתוך עזה.
"זה חשוב וזה יהיה קריטי לעבודה עם בעלי בריתנו כשהמלחמה תסתיים. אנו במאמץ עם בני בריתנו שהמלחמה לא תדרדר מעבר לעזה, אבל בעוד אנו מנסים לייצב את האזור איראן מנסה לערער ותומכת במיליציות, פרוקסי איראני, מסכנות אזרחים ועלולות לגרום לקונפליקט רחב יותר. כמובן שארה"ב לא מעוניינת במלחמה וקוראת לכולם לקחת צעדים להרגעה.
"בפגישתנו היום התייחסתי גם לצורך הדחוף בייצוב הגדה המערבית. תקיפות מתנחלים קיצוניים נגד פלסטינים חייבות להיפסק והאחראים לאלימות חייבים לעמוד לדין.
"גם ישראל וגם עזה שילמו מחיר יקר מכדי לחזור למציאות של ה-6 באוקטובר. לכן דיברנו על האפשרויות ליום שאחרי בעזה אחרי חמאס.
"ישראלים ופלסטינים ראויים לתקווה. אנו מאמינים שלטובת שני הצדדים יש להתקדם לפתרון של שתי מדינות, לחיות זה לצד זה בביטחון הדדי. חייבים לחשוב ביחד מה נמצא מעבר לזמן הנורא הזה של טרור ומלחמה"
"אנחנו יודעים כמה קשה זה, במיוחד אחרי ה7 באוקטובר. אבל חוסר הביטחון והיציבות המתמשך רק משחק לידיים של חמאס. אז אנו חייבים לחשוב ביחד מה נמצא מעבר לזמן הנורא הזה של טרור ומלחמה. ובעודנו עושים זאת ארה"ב נותרת מחויבת לביטחונה של ישראל ולזכותה להגנה עצמית. ארה"ב תישאר חברתה הקרובה ביותר של ישראל בעולם".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו