JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד נפגש עם הקנצלר שולץ בביקור בגרמניה | זמן ישראל

לפיד נפגש עם הקנצלר שולץ בביקור בגרמניה

ראש האופוזיציה יאיר לפיד שוחח עם קנצלר גרמניה, אולף שולץ, ונפגש עם היועץ לביטחון לאומי בפתח ביקורו בגרמניה. "המיליארדים שזורמים בחשבונות של החמאס משמשים לרצח וטרור, לחץ כלכלי על חמאס יוביל גם להתקדמות במשא ומתן לשחרור החטופים", מסר.

בהודעה נמסר כי לאחר שיחה ממושכת עם קנצלר גרמניה אולף שולץ בנושא המאמצים להשבת החטופים והמשך מהלכי הלחימה מול חמאס, ראש האופוזיציה יאיר לפיד נפגש לפני זמן קצר עם היועץ לביטחון לאומי הגרמני, ג'אנס פלונטר, בברלין, גרמניה. השניים דנו במאמצים ליצירת קואליציה בינלאומית שתנתק את החמאס מקורותיו הכלכליים.

הפגישה מתקיימת במסגרת ביקור מדיני של ראש האופוזיציה לפיד בגרמניה, במסגרתו יפגש עם נשיא גרמניה פרנק שטיינמאייר, סגן הקנצלר, רוברט האבק, שרת החוץ אנאלנה ברבוק ושר האוצר כריסטיאן לינדנר.

לפיד מסר: "חמאס ארגון טרור רצחני שמתקיים מהון כלכלי בסיוע בינלאומי. הדרך למיטוט שלטון החמאס עוברת במהלך צבאי חזק וגם במיטוט כלכלי. לחץ כלכלי על חמאס יוביל גם להתקדמות במשא ומתן לשחרור החטופים.

"המיליארדים שזורמים בחשבונות של החמאס משמשים לרצח וטרור, העולם לא יכול לעצום עיניים. מי שמממן טרור  – יש לו דם על הידיים".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד בביקור בגרמניה, 18 בדצמבר 2023
ראש האופוזיציה יאיר לפיד בביקור בגרמניה, 18 בדצמבר 2023

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.