השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר סייר אתמול ביישובי עוטף עזה יחד עם מפקד מחוז דרום, ניצב אמיר כהן. בין היישובים בהם ביקר היו כפר עזה, ניר עוז, נירים, רעים וכן רחבת הריקודים של מסיבת נובה.
מלשכת השר נמסר כי בכל קיבוץ אשר אליו הגיע השר, סקרו בפניו מפקדים, שוטרים, לוחמי מג"ב, רבש"צים ואזרחים תושבי המקום אשר לחמו ופעלו בזירות השונות. השר בן גביר שמע את סיפוריהם וכיצד לחמו בגבורה אל מול עשרות המחבלים.
בניר עוז התנגדו תושבים להגעתו של השר שנכנס לבסוף מכניסה אחורית.
אף אחד לא רצה את הכהניסט בניר עוז. הם אשכרה סגרו לו שער והוא הגיע משער אחר עם משטרה. 20 דקות היה שם בשביל הטיק טוק. פרסונה נון גראטה, שר הכלום ושומדבר.
שימו ווליום 🔊 pic.twitter.com/pygCx1R7ox
— Ran Harnevo (@harnevo) December 19, 2023
אל השר בן גביר ומפקד המחוז התלוו מזכיר הביטחוני ניצב קובי יעקובי, סממ"ז דרום תנ"צ חיים שמואלי, ממ"ר נגב תנ"צ אפי שימן, ממ"ר לכיש נצ"מ רועי ולדמן, סממ"ר נגב נצ"מ אייל אזולאי, קצין אג"מ במחוז דרום, נצ"מ אמיר קליין, מפקד מג"ב דרום, נצ"מ תומר אלדר ומפקד יחידת יואב, נצ"מ אבי לוי.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: "הסיפורים המצמררים מהעוטף ייזכרו בדפי ההיסטוריה. גבורת השוטרים, בראשות ניצב אמיר כהן, שהיו ראשונים בקו האש במתקפת הפתע של מחבלי החמאס, וגם כעת בשמירה על הביטחון השוטף בעוטף עזה עד לחזרה לשיגרה המלאה, מעוררי השראה, כולי הערכה כלפיהם. המשטרה הוכיחה שברגע האמת השוטרים שלנו מתגלים כגיבורים ויש לאזרחי ישראל על מי לסמוך
"בעוטף עזה קיבלנו שוב תזכורת כמה הייתה טעות בקונספציה אם זה בהסתמכות על הגדר, אם זה בסגירת כיתות הכוננות והחלשתן של האחרות ואם זה בחלומות שווא על שלום עם האוייב – ומספיק רק לשמוע את ירון מאור תושב המקום, כיצד לחם מול עשרות מחבלים בביתו עם אקדחו האישי שבזכותו נצלחו חייו וחיי משפחתו – למרות המתנגדים, נמשיך לחמש את אזרחי ישראל".
מפקד מחוז הדרום, ניצב אמיר כהן: "השוטרים, לוחמי מג"ב, כיתות הכוננות, חיילים, רבש"צים ואזרחים טובים הוכיחו אומץ לב חתירה למגע וגם את האהבה שלהם לאזרחים ולמדינה. אדוני השר יש פה מפקדים שעמדו ברגע האמת במבחן בהצלחה. אני נותן גיבוי מלא לכל החלטה ופעולה שקיבלו בזמן מלחמה.
"באירוע הזה מפקד שלא הסתער היה מוצא את עצמו לבד, כל אחד פה היה עלול לשלם במחיר חייו, לצערי הגדול 59 שוטרים נהרגו במלחמה ועצרו בגופם מצבא הגרילה של האוייב לחדור לעומק המדינה ולפגוע באלפי אזרחים בכל חלקי הארץ כפי שתכננו. ראשי הרשויות הציבור וניצולים רבים מעריכים את המשטרה שאתה השר שלה. מתפלל לשלום הלוחמים שלנו בעזה ומייחל לחזרתם של כלל החטופים".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו