פרטים חדשים בנוגע לירי בשלושת החטופים. ב-ynet מדווחים כי צה"ל בדק לפני יומיים תוכן ממצלמת גו-פרו שנמצאה על כלב עוקץ שנהרג בהיתקלות של סיירת גולני בשג'אעיה ב-10 בדצמבר, ומצא שם הקלטה של החטופים צועקים "הצילו".
בצה"ל מעריכים כי המחבלים שהחזיקו בשלושת החטופים חוסלו בהתקלות הזו. הכלב נורה ונהרג גם, אך המצלמה המשיכה לעבוד ולהקליט. על פי הממצאים האלו, נראה שהחטופים הסתובבו חמישה ימים בשטח.
לפי הדיווח במעריב, הלוחמים שמעו את הקריאות שהוקלטו במצלמה של הכלב, אבל זה נשמע להם כמו ניסיון של המחבלים למשוך אותם פנימה. רק ב-18 בדצמבר, ימים אחרי התקרית, נמצאת הגופה של הכלב ועליה המצלמה. ההבנה היא שזו התקרית שבה צה"ל הרג את המחבלים שהיו עם החטופים או לפחות את חלקם.
עוד דווח כי החטופים צעקו בעברית בתוך המבנה גם "הצילו, חטופים" – וגם את שמותיהם – "אלון ויותם". מהחומרים שנמצאים בידי צה"ל בשלב זה, אין צילום של החטופים בסרטון שנמצא על הכלב – אלא רק קולם נשמע. הרמטכ"ל קיים אתמול תחקיר נוסף של האירוע, והנחה על השלמת הפרטים לאור הממצאים החדשים. צה"ל עדכן את שלוש משפחות החטופים במידע.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו