JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארבל הסיר את התנגדותו לדחיית הבחירות ומבקש לדון בעמדת גורמי המקצוע | זמן ישראל

ארבל הסיר את התנגדותו לדחיית הבחירות ומבקש לדון בעמדת גורמי המקצוע

שר הפנים משה ארבל הסיר את התנגדותו לדחיית הבחירות ברשויות המקומיות מסוף ינואר, והוא מציע את התאריך 27.2. שר הפנים פנה לראש הממשלה בבקשה לקיים דיון בישיבת הממשלה היום אליו יוזמנו נציגי צה"ל אשר יפרטו בפני השרים את המצב העדכני והממשלה במליאתה תכריע בסוגיית מועד הבחירות אחר קיום הדיון.

חוות הדעת החדשה שהגיעה אמש מלשכת הרמטכ"ל מעלה את הקושי הצפוי בהצבעת אלפי משרתי מילואים שעשויים להתקשות לממש ושל 3,983 מועמדים המבקשים להיבחר ונמצאים בשירות מילואים, מתוכם 70 מועמדים לרשות מועצות וערים.

המועמד לראשות העיר ירושלים, עו"ד יוסי חביליו, מי שעתר לבג"צ בעניין דחיית תאריך לבחירות המקומיות מסר בתגובה להודעת הרמטכ"ל: צה"ל מבהיר את הקשיים כפי שציינו בעתירת האיחוד הירושלמי, וכפי שהדגשנו בעדכון האחרון. אנשינו ברשימה וברשימות נוספות מגויסים. אנשי המילואים מגויסים ולא יכולים לנטוש את החיילים בשטח בעבור קמפיינים. אני קורא לממשלה לקבל את ההחלטה הנכונה ולדחות את מועד קיום הבחירות המקומיות, כדי לשמור על הזכות לבחור ולהיבחר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.