JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יהל"ם איתרו והשמידו את מנהרות המטה הכללי של חמאס בצפון עזה | זמן ישראל

יהל"ם איתרו והשמידו את מנהרות המטה הכללי של חמאס בצפון עזה

דובר צה"ל מסר כי כוחות צק"ח המילואים 14, תחת פיקודה של אוגדה 162, איתרו והשמידו בשבועות האחרונים את אחת מדירות המסתור של יחיא סינוואר.

הדירה מוקמה סמוך לעיר עזה שבצפון הרצועה, ובתוכה אותרו ממצאים רבים. לאחר בירורם, נמצא כי הדירה משמשת כדירת מסתור של ראש הזרוע המדינית של חמאס ברצועת עזה, יחיא סינוואר.

לוחמי יהל"ם חקרו באמצעות אמצעים טכנולוגיים נוספים, וגילו כי בקומת המרתף ממוקם פיר אסטרטגי. הכוחות חקרו את הפיר והגיעו למנהרה משמעותית שככל הנראה משמשת את בכירי הזרוע הצבאית והמדינית של חמאס.

הדירה היא חלק מרשת מנהרות ארוכה ומסועפת, בה התניידו ופעלו בכירי ארגון הטרור. הפיר שאותר הוביל למנהרה באורך של 218 מטרים, ובעומק של כ-20 מטרים בצפון רצועת עזה. במנהרה נמצאו רשת חשמל, אוורור ותשתיות ביוב, אמצעי שהיה, חדרי תפילה ומנוחה, והיא נבנתה כך שאפשר לשהות בה ולנהל ממנה לחימה לפרקי זמן ארוכים.

"מצאנו מערכת מנהרות מאוד משמעותית של חמאס", אמר מפקד חטיבה 14, "המערכת עמוקה, הרבה יותר מהמערכות האחרות". הוא המשיך וציין את הרחב המתקנים בה, שמרמזים על שימוש עבר של מפקדים בכירים בחמאס בה.

לאחר סיום החקר והפעילות המבצעית שנעשתה בתוואי, המנהרה הושמדה על ידי לוחמי יחידת יהל"ם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.