תם הסכסוך: משרדי האוצר והחוץ וההסתדרות הודיעו במשותף כי הוסכמו עקרונות הסכם השכר עם עובדי ועובדות משרד החוץ.
בהודעה נמסר כי הצדדים הגיעו להבנות על ההסכם שיחול על כ-1,200 עובדי המשרד בארץ ובחו"ל, וכולל, בין היתר, קליטת עובדים נוספים לשירות החוץ, ושיפור תנאי ההעסקה בדגש על עובדים עם שכר נמוך. לאחר סיום עבודת המטה, ייחתם ההסכם בין הצדדים.
ההסכם הקיבוצי, שייחתם בשבועות הקרובים לאחר סיום עבודת המטה, יחול על יותר מ – 1,200 עובדי המשרד בארץ ובחו"ל. ההסכם מסדיר את נושא תקני העובדים במשרד החוץ, לצד נוהל קידום עובדים.
ההסכם יאפשר לגייס צוערים איכותיים לשירות החוץ, בין השאר, בזכות עדכון של טבלאות השכר, עם דגש על צמצום פערים לעובדים עם שכר נמוך. יתר על כן, לראשונה, הוכנס מודל לתמרוץ לימודי שפות, שיאפשר למשרד להכשיר דיפלומטיים לשליטה בשפות שונות, למשל: ערבית, רוסית, גרמנית וספרדית.
כמו כן, ההסכם כולל שיפור בשכר ובתנאי ההעסקה לעובדי משרד החוץ בחו"ל ולבני משפחותיהם שעובדים בנציגויות ישראל ברחבי העולם.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ':
"עובדי משרד החוץ עושים עבודה חשובה בזירה הבינלאומית, בפרט בתקופה זו ואני שמח שנפלה בחלקי הזכות להוביל את משרד האוצר בעת בה מצאנו פתרונות והושגו הבנות שמביאות קץ לסכסוך העבודה המתמשך במשרד החוץ ונושאים שהיו במחלוקת שנים רבות.
"ההסכם יאפשר לאנשי משרד החוץ לעשות את עבודתם נאמנה ולקדם את מדינת ישראל מתוך עמידה על העקרונות והאמיתות של מדינת ישראל. כפי שסגרנו הסכמי שכר עם הגופים הגדולים במשק, דאגנו גם לעובדי משרד החוץ.
"המדיניות שלי היא להשיג הסכמים שייטיבו עם העובדים ועם כלכלת ישראל. כך פעלנו וכך נפעל הלאה. אני מודה לממונה על השכר ולאנשי האגף על עבודתם, להסתדרות ולאנשי משרד האוצר על שיתוף הפעולה שהביא את ההסכם".
שר החוץ היוצא, אלי כהן:
"עם כניסתי למשרד החוץ הגדרתי את פתרון סכסוך העבודה במשרד כיעד מרכזי. החודשים האחרונים, בהם הוכיחו עובדי משרד החוץ שוב ושוב את החשיבות של פעילותם למאמץ המלחמתי ולביטחון מדינת ישראל, הבהירו את חשיבות שירות החוץ לחוסן הלאומי.
"לאחר שנים של הזנחה של משרד החוץ, הצלחנו להביא בשורה לעובדי המשרד ולאזרחי המדינה. ההסכם החדש יאפשר למשרד החוץ להמשיך ולבצע את המשימות החיוניות לביטחון המדינה ולקדם את יחסי החוץ של ישראל.
"אני מודה לשר האוצר ולממונה על השכר, ליו"ר ההסתדרות, לנציב שירות המדינה, ליו"ר הסתדרות עובדי המדינה, למנכ"ל המשרד, למשנה למנכ"ל ולמנהלת משאבי אנוש במשרד ולנציגי העובדים שידעו להתעלות על המחלוקות ולבחור בדרך המשרתת את העובדים ואת המדינה בתקופה זו".
יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד:
"עובדי משרד החוץ פועלים בשגרה ובחירום למען מדינת ישראל בזירה הבין לאומית. במיוחד בימים אלה, העובדים המסורים הללו מהווים את חזית ההסברה שלנו בארץ ובחו"ל, ויוצרים שיתופי פעולה חוצי מדינות שתומכים בחוסן הלאומי, ונלחמים למען האמת של ישראל בכל רחבי העולם.
היום ברור מתמיד שחייבים לדאוג לחיזוק שירות החוץ, ולכן שמנו קץ לסכסוך עבודה של חמש שנים, בעבודה משותפת של הסתדרות עובדי המדינה עם משרדי החוץ והאוצר, יחד עם הועד. נמשיך לחזק את המגזר הציבורי שחיוני למען כל אזרחי מדינת ישראל".
מוועד עובדי משרד החוץ נמסר:
"אנחנו מחויבים לעובדים ולמדינת ישראל כאחד. בימים קשים אלה שעוברים על מדינת ישראל חובתנו לפעול לחיזוק שירות החוץ ולהבטיח את עתידו. רק משרד החוץ מקצועי וחזק יוכל להבטיח למדינת ישראל ניצחון בזירה המדינית.
אנו מודים לשר החוץ אלי כהן וליו"ר הסתדרות ארנון בר דוד שעשו מאמצים רבים כדי להשיג הסכם על אף הנסיבות המורכבות ומקווים שאכן ההסכם ייחתם בהקדם".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו