כמה מהתנועות שנאבקו נגד המהפכה המשפטית בירכו על פסק הדין של בג"ץ.
כוח קפלן –
היום הסתיים פרק בקרב להגנת הדמוקרטיה בניצחונם של אזרחי ואזרחיות ישראל. כעת יש לכבד את הפסיקה ולהתאחד כל העם סביב ערכי מגילת העצמאות.
אנו מברכים על החלטת שופטי בג"ץ שפסלו את החוק הדיקטטורי והבהירו כי יש לבג"ץ את הזכות ואת החובה להחיל ביקורת שיפוטית על פעילות הכנסת, ובכללה חוקי יסוד.
זוהי השעה להודות למיליונים שיצאו לרחובות והגנו בגופם על הדמוקרטיה הישראלית, על ערכי מגילת העצמאות ועל שומרות ושומרי הסף.
קרבה השעה בה האחראים לניסיון ההפיכה נגד הדמוקרטיה יצטרכו לפנות את מקומם מהציבוריות הישראלית ולתת לעם לבחור הנהגה שתתקן את הנזקים שהשאירו אחריהם.
אחים לנשק –
אנו עומדים מאחורי עצמאותו של בג"ץ, מכבדים את פסיקתו ומבקשים להימנע מגילויי פילוג ושנאה. בימים בהם כל העם צבא, ואל מול השבר הגדול, צו השעה הינו אחדות עם ישראל. לישראל של אחרי השבעה באוקטובר אסור לחזור לשיסוע והפילוג בין חלקי העם.
אנחנו מושיטים יד להתקדם אך ורק בהסכמות רחבות, ומתחייבים להמשיך לעמוד מאחורי ישראל יהודית ודמוקרטית לדורות.
בונות אלטרנטיבה –
במהלך השנה האחרונה התרענו מפני הסכנה שהחוק לביטול עילת הסבירות יגרום לנשים, שכמובן יהיו הראשונות להיפגע ממנו. אנו מברכות את בג"ץ ואת הנשיאה אסתר חיות, שעמדו היום פעם נוספת כחומה בצורה מול פגיעה בזכויות אדם וחירויות הפרט בישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו