בחדשות 12 דווח כי טיל שירו מחבלים על מסוק צה"ל נפל במרפאה בעוטף עזה בזמן שאזרחים היו בסמוך ללא שהופעלה התרעה. לא היו נפגעים והמסוק הצליח לחמוק.
לפי הדיווח, מדובר באירוע חריג מהימים האחרונים בעוטף עזה, במהלכו טיל כתף נגד מטוסים מסוג Sa-7 שוגר על ידי מחבלים לעבר מסוק חילוץ של צה"ל, פספס את המסוק ופגע במרפאה באחד מהיישובים.
עוד דווח כי למקום נגרם נזק רב ורק בנס לא היו שם נפגעים. בזמן נפילת הטיל כמה אזרחים עמדו מטרים בודדים מהמרפאה, והתרעת צבע אדום לא הופעלה.
לפי הדיווח, צוות המסוק הגיב במהירות לאירוע ולא נפגע. הם גם השלימו את המשימה אליה נשלחו, מה שלא מנע מהטיל שפספס את המסוק להמשיך במעוף עד לנחיתה במרפאה באחד מיישובי העוטף, בדיוק בחדר הרופא. מדובר בטיל עם ראש נפץ קטן במשקל 1.15 ק"ג וטווח של קצת יותר מ-4 ק"מ.
מחבל חמאס שיגר טיל נ"מ Sa-7 לעבר מסוק חילוץ של חיל האוויר בעזה. הטיל לא פגע במסוק, אבל המשיך לקיבוץ בעוטף והתפוצץ במרפאה, גרם לנזק רב. התרעת צבע אדום לא הופעלה. כשמדברים על חזרה לעוטף, אז יש גם את זה… פרטי האירוע ותיעוד 👇 https://t.co/sADSVAJj7F
— Shai Levy (שי לוי) (@shailevy6) January 4, 2024
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו