יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ מסר על רקע סערת הדיון בקבינט:
"אנחנו נמצאים במלחמה הקשה בתולדותינו, שמתנהלת בכמה חזיתות, ומולן עלינו להתנהג כאגרוף אחד. טוב שהרמטכ"ל שידע לקחת אחריות אחרי האסון של ה-7.10, לוקח אחריות ומקים צוות שיפיק לקחים מבצעיים להמשך הלחימה – זוהי חובתו. זוהי גם חובתו של דרג מדיני לשאול שאלות ולאתגר. מה שקרה אתמול היה התקפה ממניעים פוליטיים בעיצומה של מלחמה. השתתפתי בישיבות קבינט רבות- התנהלות כזו מעולם לא הייתה, ואסור שתהיה. הקבינט היה צריך לדון אתמול בתהליכים אסטרטגיים שישפיעו על המשך המערכה ועל ביטחוננו בעתיד. זה לא קרה, והאחריות על כך היא על ראש הממשלה. עליו האחריות לתקן, ולבחור – בין אחדות וביטחון ובין פוליטיקה. אם מה שחשוב כעת זה ביטחון ואחדות, עלינו לקיים את הדיון המהותי להמשך הלחימה ובהקדם.
"אין ספק שאחרי המלחמה תוקם ועדת חקירה ממלכתית, שתעסוק בכל מה שאירע עד ל-7.10, בכל הדרגים, אך עיקר תרומתה צריכה להיות להיבטים הלאומיים ולא בתחום המבצעי. זה מה שציבור הישראלי דורש, ובעיקר – זה מה שהוא צריך, וכך גם יהיה."
הליכוד מסר בתגובה: "חובתו של הקבינט המדיני ביטחוני היא לשאול שאלות ולקבל תשובות. זאת לא פוליטיקה. בעת מלחמה, כשהעם מאוחד, מצופה מגנץ לנהוג באחריות ולהפסיק לחפש תירוצים להפר את הבטחתו להישאר בממשלת האחדות עד לסיום המלחמה."
מהמחנה הממלכתי נמסר: "נתניהו מטיף על קיום הבטחות – היקום קורס לתוך עצמו. מצפים מנתניהו ונציגיו, להביא הארכה למינוי המפכ"ל ונציבת שירות בתי הסוהר ביום ראשון בישיבת הממשלה, כפי שהתחייבו, וכפי שנכון לביטחון ישראל".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו