JavaScript is required for our website accessibility to work properly. האו"ם: "עזה פשוט הפכה לבלתי ראויה למגורים" | זמן ישראל

האו"ם: "עזה פשוט הפכה לבלתי ראויה למגורים"

באל ג'זירה דווח כי האו"ם הזהיר שעזה הפכה ל"בלתי ראויה למגורים" לאחר שלושה חודשים של לחימה שבה נהרגו יותר מ-22,600 פלסטינים וכמעט 58,000 נפצעו.

לדבריהם, אזרחים ממשיכים לשאת בנטל של הסכסוך, כשהאו"ם מזהיר מפני משבר הומניטרי הולך ומעמיק עם הרעב ומתפשטות המחלות.

מכיוון שחלק גדול מהשטח כבר הפך להריסות, אמר ביום שישי ראש האו"ם ההומניטרי, מרטין גריפית'ס, כי "עזה פשוט הפכה לבלתי ראויה למגורים".

סוכנות הילדים של האו"ם הזהירה כי עימותים, תת תזונה והיעדר שירותי בריאות יצרו "מעגל קטלני שמאיים על למעלה מ-1.1 מיליון ילדים" בעזה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.