JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נשים מחו מול הכנסת במחאה על ההקלות במתן נשק לאזרחים | זמן ישראל

נשים מחו מול הכנסת במחאה על ההקלות במתן נשק לאזרחים

פעילות לוט"ם, "היחידה ללוחמה בטרור המגדרי", הגיעו למיצג מחאה מול הכנסת. הפעילות עמדו מול הכנסת עם מטרות מצוירות על גבן החשוף במחאה על ההקלות במתן נשק לאזרחים, לאחר שבשבוע האחרון התפרסמו שני מקרי אלימות מינית ומגדרית קשים כלפי נשים באמצעות נשק.

פעילות נגד מתן הקלות לקבלת נשק בגב חשוף מול הכנסת. 7 בינואר 2024 (צילום: לוט
פעילות נגד מתן הקלות לקבלת נשק בגב חשוף מול הכנסת. 7 בינואר 2024 (צילום: לוט"ם)

מפעילות לוט"ם נמסר: "המציאות שהממשלה יצרה שמה לכל אישה ואישה מטרה על הגב. נשקים במרחב הציבורי הם סכנה לציבור, במיוחד לנשים. כשיש נשק בבית הסיכוי של אישה להיפגע עולה פי 7. גורמים מקצועיים התריעו על כך מהרגע הראשון. ועדיין, לא נעשה כל מאמץ ריאלי להתחשב בעובדות הקריטיות האלה בתוך ההחלטה הזו. לא נעשה מאמץ למנוע את הפגיעות הבלתי הפיכות האלה.

"והנה, בשבוע אחד אנחנו עדות לשני מקרי פגיעה בנשים באמצעות נשק חם: גבר שתקף מינית באיום בנשק את זוגתו לדייט, ואישה שנאנסה ונרצחה. הדם שלהן על הידיים של כל מי שקיבל את ההחלטה הזו. הכתובת נכתבה על הקיר בדם בידי השרים שלנו. סיימנו את שנת 2023 עם 29 נשים שנרצחו על רקע מגדרי על ידי גברים בחייהן. בשבוע הראשון ל-2024 כבר נרצחה אישה נוספת".

עוד נמסר כי "אלימות מינית ומגדרית אינה גזירת גורל. האיום הבסיסי הזה על חיינו הוא לא דבר שאנחנו צריכות פשוט להשלים איתו. אנחנו לא יכולות לחכות שהמלחמה תעבור כדי להשמיע קול, כי אנחנו כבר נלחמות על החיים שלנו. אנחנו לא נספרות. לנבחרי הציבור שלנו נדמה משום מה שהביטחון שלנו אינו באחריותם. אבל הם טועים טעות מרה, ואנחנו לא נשתוק. לא נחכה לנפגעת הבאה כדי לזעוק: הדם שלנו הוא לא הפקר. החיים שלנו הם לא הפקר. והכוח להציל את החיים שלנו נמצא בידיים של כל מי שיושב כאן במשכן הזה, מולו הגענו היום למחות."

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.