שר הביטחון יואב גלנט התראיין לוול סטריט ג'ורנל ובין השאר ניסה להסביר מדוע התקיפה הישראלית בעזה יוצאת דופן בחריפותה. "7 באוקטובר היה היום העקוב מדם עבור העם היהודי מאז 1945", אמר גלנט, העולם צריך להבין. זה שונה."
גלנט אמר בריאיון כי צה"ל עובר מ"שלב התמרון האינטנסיבי" ל"סוגים שונים של מבצעים מיוחדים" במלחמה בעזה.
גלנט הדגיש כי בזירה הצפונית "העדיפות היא לא להיכנס למלחמה" נגד חזבאללה, אך "84 אלף תושבים צריכים לחזור לבתיהם בבטחה", וללא הסכם מדיני שיאפשר זאת, ישראל לא תימנע מפעולה צבאית. "אנחנו מוכנים להקריב. הם רואים מה קורה בעזה, ויודעים שאנחנו יכולים לעשות העתק-הדבק לביירות", איים.
לאחר הפרסום נמסרה הבהרה מלשכת שר הביטחון כי הוא אמר שכוחות צה"ל בצפון הרצועה יעברו בקרוב משלב התמרון העצים לביצוע פעולות מיוחדות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו