דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי אמר בריאיון לניו יורק טיימס כי החל שלב חדש ופחות אינטנסיבי במלחמה בעזה.
הגרי אמר כי המערכה הישראלית כבר החלה את המעבר למערכה שתכלול פחות חיילי קרקע ותקיפות אוויריות. "המלחמה שינתה שלב", אמר בראיון ל"ניו יורק טיימס". "אבל המעבר יהיה ללא טקס", הוסיף. "לא מדובר בהכרזות דרמטיות".
הגרי הוסיף ואמר כי ישראל תמשיך לצמצם את מספר החיילים בעזה, תהליך שהחל החודש. הגרי אמר כי עוצמת המבצעים בצפון עזה כבר החלה לרדת כאשר הצבא עובר לביצוע פשיטות ממוקדות יותר במקום תמרונים רחבי היקף. זאת, לאחר הפגיעה ביכולות חמאס בצפון הרצועה.
לדבריו, ישראל תתמקד כעת במעוזים הדרומיים והמרכזיים של הקבוצה, במיוחד סביב הערים חאן יונס ודיר אל בלח.
הגרי הכחיש את הטענות לפיהן ישראל מבצעת רצח עם, ואמר שישראל נקטה בכל אמצעי הזהירות כדי להימנע ממקרי מוות של אזרחים ומנסה להגביר את העברת הסיוע לעזה. לדבריו, ישראל שואפת גם לאפשר העברת סיוע הומניטרי נוסף, כולל אוהלים לשיכון פליטים.
הגרי הסביר כי חמאס סיכן אזרחים באמצעות הטמעת התשתית הצבאית שלו בשטחים אזרחיים. הוא הוסיף כי על בית המשפט להתמקד במקום זאת כיצד החלה המלחמה ב-7 באוקטובר, כאשר בפשיטה של חמאס על ישראל נרצחו כ-1,200 בני אדם, לפי גורמים ישראליים, מה שגרם לישראל להגיב בתקיפות אוויריות ופלישה קרקעית.
"אנחנו היינו אלה שנטבחו", אמר הגרי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו