ציטוטים נוספים מישיבת הקבינט אמש פורסמו בוואלה!. בין היתר, דווח כי התפתח עימות בין שר הביטחון יואב גלנט לבין השר איתמר בן גביר שטען כי צריך "לכבוש את רפיח", וגלנט שאל אותו בעקיצה – "היית פעם ברפיח?".
לפי הדיווח, השר איתמר בן גביר פנה לרמטכ"ל הרצי הלוי במהלך ישיבת הקבינט אמש וטען כי הוא שומע ממג"דים ומח"טים שמדברים איתו שיש האטה בלחימה, ושצה"ל מאפשר מעבר תושבים פלסטינים מדרום הרצועה לצפונה. שני שרים שהשתתפו בישיבה אמרו כי בן גביר שאל אם צה"ל רוצה להפסיק את המלחמה.
לפי שני השרים, הרמטכ"ל הלוגלי השיב לבן גביר שהוא לא יודע עם איזה קצינים הוא דיבר, וציין כי אולי הוא התבלבל. בן גביר השיב כי הוא סומך על המידע שבידיו. "למה שהם ישקרו לי?", הוא אמר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התערב בשלב הזה ואמר: "לא טוענים שהם שיקרו לך, אבל או שהם לא יודעים או שהם טועים".
בן גביר: "בצבא מדברים בשני קולות. מצד אחד דובר צה"ל מציג שסיימנו את המלחמה ומצד שני החיילים שלא רוצים לסיים את המלחמה"
הרמטכ"ל הלוי: "צה"ל לא מדבר על המלחמה. צה"ל עושה את המלחמה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו