JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גלנט: החמאס לא העלה על דעתו שנגיע למקומות הכי רגישים אליהם כבר הגענו | זמן ישראל

גלנט: החמאס לא העלה על דעתו שנגיע למקומות הכי רגישים אליהם כבר הגענו

שר הביטחון יואב גלנט ביקר היום ביחידת "עוקץ" וקיבל סקירה על הפעילות המבצעית של היחידה במלחמה, בדגש על איתור פירי מנהרות, מטעני נפץ, מחבלים ואמצעי לחימה.

כמו כן, השר קיים העמקה על הפיתוחים המבצעיים והטכנולוגיים של היחידה במרחב התת קרקע, וקיים שיח עם הלוחמים והלוחמות, במהלכו אמר: "החמאס לא העלה על דעתו שנגיע למקומות הכי רגישים אליהם כבר הגענו, ממשיכים לפרק את כל הרשתות והצירים".

בביקור השתתפו קחצ"ר, תא"ל ערן אוליאל, מפקד חטיבת המרום, אל"ם גיל אליה ומפקד היחידה סא"ל ע'.

שר הביטחון יואב גלנט בביקור בעוקץ, 12 בינואר 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
שר הביטחון יואב גלנט בביקור בעוקץ, 12 בינואר 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

מדברי שר הביטחון:

"היחידה נמצאת בחזית הלחימה ועושה עבודה מצוינת ואני אומר לכם את זה ללא כחל ושרק. דבר ראשון, להביע הערכה ללוחמות וללוחמים, למפקדים, לכל המערך למעשה, על מה שאתם עושים, וחשוב לי שזה יגיע גם לכל הלוחמים שנמצאים בשטח ולכל מי ששותף.

"הפעולה של היחידה מצילה חיים. אתם למעשה מביאים את היכולת להילחם מתחת לקרקע במקומות שלא נלחמנו בהם בעבר, אנחנו נכנסים למקומות שחמאס לא העלה על דעתו אי פעם שנגיע אליהם. וזה הולך ומתקדם, הולך ומתעצם, אנחנו מכרסמים את כל הרשתות שהוא בונה ומגיעים למקומות הרגישים ביותר.

"מברך על הכניסה של הלוחמות למרכז העשייה – בסדיר ובמילואים. זה דבר מאוד מעודד גם בלחימה ביו"ש, גם בתוך עזה. אחרי שראיתי מה קצינות ומפקדות עשו בתחילת הדרך, ב-7 באוקטובר, כשהסתערו, פיקדו ונלחמו – ברגל, בכלי רכב, בטנקים, במסק"רים – זה דברים מאוד מרשימים שמסירים ספקות ומיישרים אי הבנות שהיו להרבה אנשים במדינת ישראל.

"אנחנו נגיע למצב שאנחנו מכריעים את ארגון החמאס, מפרקים את התשתיות שלו, שוללים את יכולת הלחימה שלו כמסגרת צבאית ואת יכולת השלטון שלו. זאת משימה שאין ראויה ממנה כי כולם מבינים מה המשמעות האחרת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.