JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: "הנשיא ביידן מתוסכל מאוד מהתנהלותו של נתניהו" | זמן ישראל

דיווח: "הנשיא ביידן מתוסכל מאוד מהתנהלותו של נתניהו"

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ובכירים נוספים בממשלו חשים תסכול הולך וגובר מהתנהלותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו וסירובו לכמעט כל הבקשות האמריקאיות בתקופה האחרונה בנושא למלחמה בעזה ולמצב בגדה המערבית, כך דווח היום בוואלה! לפי ארבעה בכירים אמריקאים שמעורים בנושא.

לפי הדיווח, מאחורי הקלעים הולכים ומתרבים הסימנים לכך שהנשיא האמריקאי מאבד את סבלנותו לגבי נתניהו, כך לפי בכירים אמריקאים. "המצב מחורבן ואנחנו תקועים. הסבלנות של הנשיא הולכת ואוזלת", אמר בכיר אמריקאי.

סימן לתסכול הגובר של ביידן הגיע במהלך שיחת הטלפון בינו לבין ראש הממשלה ב-23 בדצמבר, כשנתניהו דחה את בקשתו של הנשיא האמריקני לשחרר את כספי המסים שישראל מקפיאה.

"השיחה הזו הסתיימה", ביידן המתוסכל אמר לנתניהו וניתק את שיחת הטלפון, כך לפי שלושה בכירים אמריקאים וישראלים שמעורים בתכני השיחה.

לפי הדיווח, ב-20 הימים שחלפו מאז, ביידן ונתניהו לא שוחחו פעם נוספת בטלפון. הדבר בולט לאור העובדה שבחודשיים הראשונים של המלחמה הם שוחחו כמעט כל יומיים

לפי הדיווח, בימים האחרונים יש יותר ויותר סימנים לכך שעצבנותם של בכירי הממשל האמריקאי גוברת. "יש תסכול עצום כלפי נתניהו", אמר בכיר אמריקאי. הסיבה לתסכול הגובר של ביידן היא סירובו העיקש של נתניהו להיענות לבקשות בנושא שחשובים לממשל האמריקאי, כך אמרו בכירים בממשל.

אחד הנושאים המרכזיים הוא רצונו של הבית הלבן לראות מעבר של ישראל לשלב השלישי של הפעולה ברצועה במסגרתו יעבור צה"ל ללחימה בעצימות נמוכה. בבית הלבן סבורים כי המעבר הזה נחוץ כדי לצמצם את מספר האזרחים הפלסטינים שנפגעים כתוצאה מהלחימה.

בכירים אמריקאים אומרים שהתסכול בבית הלבן כלפי נתניהו נובע מסיבות נוספות: ביידן ויועציו סבורים שישראל לא עושה מספיק כדי לאפשר כניסה של סיוע הומניטרי לעזה, והם רותחים על כך שישראל אינה משחררת את כספי המסים הפלסטינים.

הנשיא, שר החוץ אנתוני בלינקן ובכירים נוספים גם מתוסכלים מאוד מכך שנתניהו לא מוכן לקיים דיונים רציניים על התוכניות ליום שאחרי המלחמה בעזה ודוחה את התוכנית האמריקאית לשילובה של "רשות פלסטינית מחודשת" בניהול הרצועה אחרי מיטוט שלטון חמאס.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החות האמריקאי אנתוני בלינקן בפגישה בתל אביב, 9 בינואר 2024 (צילום: קובי גדעון/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החות האמריקאי אנתוני בלינקן בפגישה בתל אביב, 9 בינואר 2024 (צילום: קובי גדעון/לע"מ)

עוד דווח כי ביקורו של שר החוץ האמריקאי בישראל בשבוע שעבר רק הגביר את התסכול בבית הלבן ובמשרד החוץ בוושינגטון מנתניהו, כך אמרו בכירים בממשל. בלינקן אמנם הצליח לקבל את הסכמתו של נתניהו לכניסתה של משלחת של האו"ם לצפון רצועת עזה כדי לבצע הערכה של הצרכים לחזרה של תושבים פלסטינים לאזור בעתיד, אולם לא הרבה מעבר לכך.

שר החוץ האמריקאי היה בוטה מאוד בפגישתו עם נתניהו ועם חברי קבינט המלחמה, והדגיש כי תוכניתה של ממשלת ישראל ליום שאחרי דמיונית לחלוטין.

בלינקן, שהגיע לישראל אחרי שיחות בסעודיה, ירדן, איחוד האמירויות וקטאר, אמר למנהיגים הישראלים כי "אף מדינה ערבית לא עומדת לחלץ אתכם" בכל הנוגע לשיקום ולניהול רצועת עזה, אם ישראל לא תאפשר לרשות הפלסטינית לקחת חלק בתהליך ולא תביע נכונות לתת אופק מדיני לפלסטינים

בלינקן וצוותו הבינו במהלך הביקור שסירובו של נתניהו לשחרר את כספי המסים הפלסטינים פוגע במאמצים האמריקאים לקדם רפורמות ברשות הפלסטינית, כך לפי בכירים בממשל. שני מקורות שמעורים בנושא גילו כי הנשיא הפלסטיני אבו מאזן אמר לבלינקן כי הוא מוכן להרכיב ממשלה חדשה, כפי שהממשל מבקש, אבל הדגיש כי ממשלה כזו לא תוכל לתפקיד בלי כסף, וכספי המסים הם חלק גדול מהתקציב.

ממשל ביידן מנסה להציב בפני נתניהו דילמה ולשנות את החישובים הפוליטיים שלו עם החייאת המגעים לעסקת חבילה עם סעודיה, שתכלול גם הסכם שלום היסטורי עם ישראל

בלינקן אמר לנתניהו שסעודיה עדיין רוצה נורמליזציה אחרי שהמלחמה תסתיים, אבל רק אם ישראל תתחייב לקבל את העיקרון של פתרון שת המדינות, בכירים ישראלים ואמריקנים אמרו לוואלה.

בכירים אמריקאים מודים כי "קשה להאמין" שנתניהו ישנה כיוון ויסכים למה שעסקה כזו כוללת – במיוחד בכל הנוגע לנתיב להקמת מדינה פלסטינית – אבל הם מדגישים כי הם רוצים שהרעיון הזה יהיה פומבי כדי להציג חזון אלטרנטיבי למה שהם חוששים שתהיה מלחמה בלתי נגמרת בעזה.

לפי הדיווח, ממשל ביידן גם חושב לטווח מעט יותר ארוך ושומר על ערוצי קשר ישירים עם שחקנים פוליטיים נוספים בישראל מלבד נתניהו. במהלך ביקורו בשבוע שעבר בלינקן קיים פגישות נפרדות עם השר בני גנץ, עם ראש האופוזיציה יאיר לפיד ועם שר הביטחון גלנט.

ראש האופוזיציה יאיר לפיד במפגש עם שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן. 9 בינואר 2024
ראש האופוזיציה יאיר לפיד במפגש עם שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן. 9 בינואר 2024

עוד דווח כי הסנאטור הדמוקרטי כריס ואן-הולן, שנמצא בקשר קרוב עם בכירים בבית הלבן ובמשרד החוץ האמריקאי מאז תחילת המלחמה אמר כי הממשל צריך להיות מאוד מתוסכל מהמצב.

"בכל צומת, נתניהו הראה לביידן אצבע משולשת. הם מתחננים לנתניהו אבל רק מקבלים סטירה לפנים פעם אחרי פעם", אמר ואן הולן. הסנאטור הדמוקרטי ציין כי נראה שנתניהו מוכן להקשיב יותר למה ששרי הימין הקיצוני בן גביר וסמוטריץ' דורשים מאשר למה שנשיא ארצות הברית מבקש.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.