דובר צה"ל פרסם תיעוד מפשיטה של צוות הקרב של חטיבת גבעתי על המפקדה המרכזית של חטיבת חאן יונס ששימשה לאימונים לקראת ה-7 באוקטובר, וכן אותר בה משרדו של אחיו של סנוואר.
בהודעה נמסר כי במסגרת הלחימה במערב חאן יונס פשט צוות הקרב של חטיבת גבעתי על מוצב "אל קאדסיה", המשמש כמוצב המרכזי של חטיבת חאן יונס ומכיל מתחמים רבים.
במוצב אותרו משרדו של של מוחמד סנוואר – אחיו של יחיא סנוואר. עם הכניסה למוצב זיהו הכוחות כי המוצב מולכד ע"י מחבלי החמאס במטענים רבים וביניהם מטענים שהוטמנו בתוך הקירות ונוטרלו ע"י כוחות ההנדסה. בנוסף, מחבלים רבים שהתבצרו סמוך למוצב פתחו בירי לעבר הכוח. המחבלים חוסלו בירי צלפים, ירי פגזי טנקים ובסיוע חיל האוויר.
עוד נמסר כי מוצב "אל קאדסיה" שימש את ארגון הטרור חמאס לאימון המחבלים בהוצאה לפועל של המתקפה ב-7 באוקטובר. המוצב הכיל מתחמי אימונים משמעותיים בחלקם אותרו דגמים המדמים שערי כניסה של קיבוצים, בסיסים וכלי רכב משוריינים צה"ליים.
הלוחמים פשטו על חדר המלחמה המרכזי של חטיבת חאן יונס ועל משרדיהם של בכירי החטיבה. כמו כן, הכיל המוצב גם מחסני רקטות ופירים שהובילו לתוואי תת קרקע אשר שימשו את ארגון הטרור חמאס.
כמו כן, במרחב אותרה מחרטה לייצור אמצעי לחימה ולתשתיות תת קרקע, וכן אמצעי לחימה רבים מאד וביניהם טילים נגד טנקים, RPG, מקלעי מאג, מטעני צד, רימונים, מחסניות ועוד.
מפקד חטיבת גבעתי, אלוף-משנה לירון בטיטו, מסר: "צק"ח גבעתי פשט על מוצב הדגל ומרכז האימונים ששימש את חטיבת חאן יונס, והשמיד אותו. מדובר במתחם משמעותי מאוד שנמצאו בו אמצעי לחימה רבים. בנוסף, החטיבה פועלת במערב חאן יונס בעוצמה רבה ומצליחה להוציא את המחבלים החוצה ממקומות המסתור שלהם כל יום.
"אני גאה שזכיתי להוביל חטיבה כמו חטיבת גבעתי במלחמה הזו. הדור הנוכחי הוכיחו שהם מחויבים וערכיים לא פחות מהדורות הקודמים. חטיבת גבעתי תמשיך להיות איפה שצריך ובכל מקום שיבקשו מאיתנו".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו