JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: המתווה המלא של חמאס לעסקה הכולל 135 ימי הפסקת אש בשלושה שלבים | זמן ישראל

דיווח: המתווה המלא של חמאס לעסקה הכולל 135 ימי הפסקת אש בשלושה שלבים

אתר החדשות הלבנוני אל אח'באר פרסם את נוסח תגובת חמאס למתווה ההסכם שגובש בפסגה בפריז, הכולל 135 ימי הפסקת אש בשלושה שלבים. לפי הדיווח, הערבים להסכם יהיו מצרים, קטאר, טורקיה, רוסיה והאו"ם.

בתגובת חמאס נכתב כי הסכם זה נועד להפסיק פעולות צבאיות הדדיות בין הצדדים, להגיע לשקט מוחלט ובר קיימא, חילופי שבויים בין שני הצדדים, סיום המצור על עזה, בנייה מחדש, החזרת תושבים ועקורים לבתיהם, מתן דרישות מחסה וסיוע לכל התושבים בכל אזורי הרצועה, לפי השלבים הבאים.

שלב ראשון (45 ימים): שלב הומניטרי זה נועד לשחרר חטופים ישראלים, נשים וילדים (מתחת לגיל 19, לא מגויסים), קשישים וחולים. בתמורה חמאס מבקשים לשחרר 500 אסירים ביטחוניים השפוטים למאסר עולם – ובסך הכל יותר מ-1,500 אסירים ועצירים, ובהם כל הנשים, כל הקטינים וכן כל מי שגילו מעל 50.

זאת, בנוסף להגברת הסיוע ההומניטרי, מיצוב מחדש של כוחות צה"ל מחוץ לאזורים מיושבים, התחלת עבודות השיקום של בתי חולים, בתים ומתקנים בכל אזורי רצועת עזה, ומתן אפשרות לאו"ם ולסוכנויותיו לספק שירותים הומניטריים ולהקים מחנות מקלט עבור האוכלוסייה.

חמאס דורש גם הפסקת פעילות זמנית צבאית, עצירת סיור אווירי, והצבת כוחות ישראליים הרחק מחוץ לאזורים המיושבים בכל רצועת עזה, כדי להיות בקו המפריד, על מנת לאפשר לצדדים להשלים חילופי עצורים ואסירים.

כמו כן, השלב הראשון יכלול התחלת דיונים עקיפים בנוגע לדרישות ההכרחיות להמשך הפסקת הפעולות הצבאיות ההדדיות על מנת לחזור למצב של שקט מוחלט והדדי.

במסגרת השלב השני (45 ימים), יש להשלים את הדיונים העקיפים ולהכריז על הפסקת הפעולות הצבאיות ההדדיות וחזרה למצב של רגיעה מוחלטת עוד לפני יישום השלב השני.

שלב זה נועד לשחרר את כל החטופים הגברים (אזרחים ומתגייסים), בתמורה למספרים ספציפיים של אסירים פלסטינים, המשך הצעדים ההומניטריים לשלב הראשון, נסיגת הכוחות הישראליים אל מחוץ לגבולות כל אזורי רצועת עזה והתחלת עבודות שיקום מקיפות של הבתים, המתקנים והתשתיות שהושמדו בכל אזורי רצועת עזה על פי מנגנונים ספציפיים שיבטיחו את סיום המצור המוחלט על רצועת עזה, בהתאם למה שיוסכם בשלב הראשון.

השלב השלישי (45 יום) נועד להחליף את גופות ושרידי ההרוגים עם שני הצדדים לאחר הגעתם וזיהויים, והמשך ההליכים ההומניטריים בהתאם למה שיוסכם בשלב הראשון והשני.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.